HABER-SEN Van Şubesi: PTT insanlık suçu işliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KESK Van Şubeler Platformuna bağlı HABER-SEN Van Şubesi, PTT işyerlerinde mobinge maruz kalan personeller için Aydın Perihan Avm önünde basın açıklaması yaptı.

HABER-SEN, yaptığı açıklamada PTT personellerinin iş yükünün azaltılmasını, kadrolu personel istihdamının artırılmasıyla PTT’nin hizmet kalitesinin de artacağını ifade etti.

Açıklamayı okuyan HABER-SEN Van Şube Başkanı Hamit Aker, PTT’nin son dönemdeki uygulamalarının insan onuruna yaraşmadığını, bazı bölgelerde personel eksikliğinden kaynaklı biriken gönderilerin bir an önce dağıtılması gerekliliği öne sürülerek personellerin pazar günlerinde bile çalıştırıldığını ifade ederek yapılan uygulamaların insan haklarını saldırı olduğunu belirtti.

Aker, “Gişe de çalışan emekçilere Pttcell, sigorta, kredi vb. konulardaki işlem adedi ile ilgili Genel Müdürlüğün talebi doğrultusunda Başmüdürler kendi alt amirlerine baskı uyguladığı için gişelerde çalışan emekçiler de mobing ve baskıya maruz kalmaktadır. Keza bazı şubelerde insanlık dışı çalışma koşulları mevcuttur. Şube de tek çalıştırılma da bunun sadece bir örneğidir,” dedi.

‘Emekçi düşmanı bir zihniyetin tezahürüdür’

PTT Genel Müdürlüğünden, Başmüdürlüklere gönderilen talimatlar ve online toplantılarda İHS ve Firma çalışanlarına dağıtılacak gönderilerde sayı dayatması gerekçe gösterilerek iş sözleşmesinin fesih edilebileceği vurgusunun, emekçi düşmanı bir zihniyetin tezahürü olduğunu vurgulayan Aker, “Çalışan bir posta emekçisinin yapabileceği işten fazla iş yükleyemezsiniz. Kanunlara aykırıdır. PTT Genel Müdürlüğü sorunları çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerini hayatını zindana çevirmiştir. PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için hızlı işlem yapmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedefin üçte birini bile yapmak mümkün değildir,” dedi.

‘Dayatılan işlemleri yapmayın!’

PTT yönetiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşerek bu zulme dur deme zamanının geldiğini ifada eden Aker, PTT’nin suç işlediğini, usule uygun hareket etmediğini ve buna karşın işçilerin sayı dayatmalarının kabul edilmemesi gerektiğini, her personelin yaptığı yanlış bir işlem sonucunda yargılanabileceğini bu nedenle dayatılanın aksine bütün işlemlerin usulüne uygun olması gerektiğini belirtti.

Geçici çözümlerle, güvencesiz istihdam sağlamakla, sorunların çözülemeyeceğini de aktaran Aker, “Kamu kurumunun sorumluluğu çalıştırdığı emekçinin mutluluğunu da düşünmekten geçmektedir. İştirak şirketleri üzerinden yapılan alım veya yapılacak alım sadece patronları zengin etmektedir. Kamunun varlıkları kamuya değil, emekçileri düşünmeyen patronlara aktarılıyor. Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Sanki 21. yüzyılda değil de ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar,” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HABER-SEN Van Şubesi: PTT insanlık suçu işliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir