Hakkari Dağcılarına zirvede plaket

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi dağcıların kenti tanıtmak için yıllar önce başladıkları zirve tutkusu devam ediyor.

Kentin dağlarını bir tabloya benzeten ve her tırmanışta farklı bir yönünü keşfeden, CİSAD üyeleri son zirve tırmanışında Cennet ve Cehennem (Spixane) bölgesindeki Reşko Dağına çıktı.

1-001.jpg

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç öncülüğünde bir araya gelen 17 dağcı hafta sonunda karla kaplı Cennet Cehennem vadisinin büyüleyici manzarasında güzel bir vakit geçirdiklerini dile getirdiler.

2-001.jpg

Sabahın çok erken saatlerinde tırmanışa geçen katılımcılar güneşin doğuşunu Reşko’nun zirvelerinde seyrederek manzaranın keyfini çıkarıyor.

Tırmanışla ile ilgili Hakkari Objektif Habere açıklama yapan Dağcı Metin Keskin, Hakkari dağlarının bir tablo gibi olduğunu ve her zaman zirve tutkunlarını ağırlamaya hazır olduğunu belirtti.

4.jpg

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç da Hakkari’nin dağlarının ve doğasının insana doyumsuz bir manzara sunduğunu söyledi. 

CİSAD olarak kış faaliyetlerine başladıklarını anlatan Ertunç “Hakkari doğası her mevsim güzeldir. Her dağı farklı farklı yönleri ile ayrı bir güzellik barındırır. Bu yıl beklediğimiz alıştığımız kar daha yağmadı. Bugünden itibaren kış faaliyetlerine başlamış durumdayız. Allah’ın izni ile her hafta sonu kesintisiz bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Hakkari ve ilçelerdeki tüm doğa severleri CİSAD’ın etkinliklerine katılmasını istiyoruz’’ dedi.

3-001.jpg

Açıklamaların ardından Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin tanıtımına sunduğu katkı nedeniyle CİSAD’a plaket verildi. Plaketi Dağcı Zeki Çiftçi’den alan Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari temsilcisi Naci Ertunç, Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’a teşekkür etti. 

5.jpg
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Dağcılarına zirvede plaket

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir