Hakkari’de AmedSpor’a destek yürüyüşü: 2 kişi gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova’da Amedspor’a yönelik ırkçı saldırıyı protesto eden gençler, polis müdahalesine rağmen yürüyüş gerçekleştirdi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Amedspor’un Bursaspor karşılaşmasında uğradığı ırkçı saldırıyı protesto etmek amacıyla yüzlerce genç yürüyüş düzenledi. Gençler, “Irkçılığa karşı Amedspor’un yanındayız” pankartı açarak, çarşı merkezinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında, polisler kitleyi “eylem ve etkinlik” yasağı gerekçe göstererek engellemek istedi. Gençler, “Amedspor yalnız değildir” sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polisler gençleri ablukaya alarak, çevrede bulunan yurttaşlara ve kitleye biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale sonrası 2 genç gözaltına alındı.

Yüksekova ilçe merkezine bağlı Cengiz Topel Caddesi’nde yürüyüş düzenleyen gençler, polis ablukasına tepki göstererek, “Galatasaray gibi takımlar şampiyon olduğunda burada yürüyenler bu yasağa tabi değil de, Amedspor’a yapılan ırkçı saldırı kınamak mı yasağa tabidir? Şu an pankartta Amedspor amblemi olduğu için mi engel oluyorsunuz. Tuttuğumuz takıma yönelik ırkçı bir saldırı olduğu için burada bu yürüyüşü yapacağız” ifadelerini kullandı.

Polisler, “yol güzergahını kapatıyorsunuz. İnsanların geçişlerinde sorun yaratıyorsunuz” demesi üzerine çevrede bulunan yurttaşlar polis tepki göstererek, “sizin dışınızda kimse rahatsız” olmuyor diyerek ıslıklar ve “Amed halkı yalnız değildir” sloganlarıyla engellemeyi protesto etti.

Protesto esnasında polisler tarafından, olay yerinde gözlemci olarak yer alan ve görüntü çeken İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi üyelerinin görüntü çekmeleri engellenmeye çalışıldı. Gözaltına alınan, Ubeydullah Subaşı ve Bedel Orhan isimli gençler, Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de AmedSpor’a destek yürüyüşü: 2 kişi gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir