Hakkari’de çıkan yangın maddi hasara yol açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Geçitli Köyü’nde bir depoda meydana gelen yangın maddi hasara yol açtı. Yangının çıkış nedeni öğrenilemezken depoda 1 milyon değerinde malzeme olduğu iddia edildi.


Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Geçitli (Peyanıs) Köyü’nde dün gece bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alt katı ahır olarak ve diğer 2 katı da depo olarak kullanılan 3 katlı yerleşkede bulunan 40 torba saman, bir kaynak makinesi, 1 jeneratör, 1 santra fiş, ot biçme makinesi, elektrik malzemeleri yangında kullanılamaz hale geldi.


Akşam saat 19;00 sularında başlayan yangına köy sakinlerinin müdahalesi yetersiz kalınca itfaiye ekiplerine haber verildi. Bölgeye 1,5 saatte ulaşan ekipler gece 02;30 sularında yangına müdahale edebildi.


Depo sahibi H. Cumali Duman, çıkan yangında zararının büyük olduğunu anımsatarak, yangının sabotaj olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.


Duman,” Akşam saatlerinde depomda yangın çıktı. Köy halkı seferber oldu. Fakat yangın büyümüştü. Müdahale edemedik. Hakkari Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdik. Ekipler, mesafe uzak olduğu için saatler sonra geldi. Tabii yangın o esnada tüm depoyu sarmıştı. Ekiplerin yardımıyla yangını gece yarısı söndürebildik. 3 katlı depomda 1 milyon değerinde malzemem vardı. Hepsi kül oldu. Depo kullanılamaz hale geldi. Yangında sadece zemin katta bulunan büyükbaş hayvanlarımı kurtarabildim. Bir çok kanatlı hayvanım ise telef oldu. Kimsenin günahını almak istemem. Fakat olayın birileri tarafından gerçekleştirildiği yönünde şüphelerim var. Yangının neden olduğu madde çok kuvvetli bir yanıcı madde olmalı ki bu denli büyümüş. İtfaiye ekipleri de geç geldi. Erken gelseydi yangın 3 kata yayılmadan müdahale edebilirdi. Köy civarında sürekli bu mağduriyeti yaşıyoruz. Köyümüze yakın bir yerde itfaiye talep ediyoruz. Mağduriyetim çok büyük yetkililerden konuyu incelemelerini ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum,” diye konuştu.
Jandarma ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de çıkan yangın maddi hasara yol açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir