Hakkari’de halaylarla dağa çıktılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8 yıldır Hakkari’de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin (CİSAD) üyesi doğaseverler yeni yılın ilk etkinliğinde halaylı yürüyüş düzenledi.

hakkariobjektifhaber geçtiği bilgilere göre, 2017 yılında kurulan ve Hakkari’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için, dağ tırmanışı, doğa yürüyüşü, rafting, kano, kayak, bisiklet turları düzenleyen, kaya tırmanışları gibi farklı etkinliklere imza atan CİSAD faaliyetlerine devam ediyor.

Hakkari'de halaylarla dağa çıktılar - Hakkari.3jpg

CİSAD üyesi 20 doğasever 2022’nin ilk etkinliğinde türküler eşliğinde halaylı yürüyüş düzenledi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç rehberliğinde bir araya gelen doğaseverler Üzümcü köyünden Durankaya Beldesi arasında 10 kilometre yürüdü.h

Yaşları 83 ile 15 arasında değişen farklı kesimlerden doğaseverin aralarında bulunduğu CİSAD üyeleri soğuk havaya aldırmadan halaylarla başladıkları yürüyüşlerini tamamladılar.

Renkli görüntülere sahne olan doğa yürüyüşü ile ilgili açıklama yapan 80 yaşındaki dağcı doğa sever Ramazan Akbaş, 1967 yılından beri fırsat buldukça dağları dolaştığını söyledi.

80 yaşında olduğu halde dağcılığı terk etmediğini anlatan Akbaş, büyük zevk aldığı dağcılığı, “Dağları gezdikçe, sağlığım ve sıhhatim yerindedir diye konuştu.

15 yaşındaki torunu Baki Muhammed ile doğa yürüyüşüne katılan dağcı ve fotoğrafçı Esad Kılınç ise yaz kış demeden dağları ve doğayı gezmeye devam ettiğini söyledi.

Hakkari'de halaylarla dağa çıktılar - Hakkari

64 yaşındaki Kılıç, 27 yıl önce başlattığı doğa yürüyüşüne emekli olduktan sonra da devam ettiğini belirtti ve 15 yaşındaki torunu Baki Muhammed’i de dağa götürdüğünü ve dağcılığa alıştırdığını belirtti.

CİSAD olarak yılın dört mevsiminde yaptıkları faaliyetlere devam ettiklerini anlatan Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, 2022’nin ilk etkinliğinde Üzümcü köyünden Durankaya Beldesine 10 kilometrelik bir yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Faaliyetlerinin amacı ile ilgili bilgi veren Ertunç, “Üyelerimizin kaliteli spor yapmasını sağlamak istiyoruz. Böylelikle gençlerimizi daha sonraki faaliyetlere hazır hale getiriyoruz. CİSAD yaz kış faaliyetlerine devam ediyor” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de halaylarla dağa çıktılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir