Hakkari’de halk rengarenk yöresel kıyafetleriyle Newroz alanında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de yöresel kıyafetli yurttaşlar, Sümbül Dağı eteklerindeki Newroz alanında buluştu. 

Bölge kentlerinde Newroz ateşi bugün 6 kentte tutuşturulacak. “Her der Newroz, her dem Azadî” şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz’un ateşinin tutuşturulacağı merkezlerden birisi de Hakkari merkez. Newroz için Sümbül Dağı’nın bulunduğu Tekser Mahallesi’ndeki Otogar alanı Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayraklarıyla süslendi. Alana, “Çözüm bizde, savaşlara ve sömürüye hayır”, “Birlikte değiştireceğiz”, “Dem dema jin, jiyan, azadiyê ye” ve “Şimdi gençlik zamanı derhal istifa” pankartları asıldı. 

Hakkari’de halk rengarenk yöresel kıyafetleriyle Newroz alanında - hakkari newroz1 2

Binlerce yurttaşlar, birbirinden renkli yöresel kıyafetlerle erken saatlerinde alana akmaya başladı. Çevre ilçe ve köylerden de yurttaşlar, araçlarla Newroz için sabah erken saatlerinde kente geldi. Kadın ve gençlerin yoğunluğu dikkat çekerken, bazı esnaflar da kutlamalar için kepenk açmadı. 

Hakkari’de halk rengarenk yöresel kıyafetleriyle Newroz alanında - hakkari newroz1 3

Sarı, kırmızı, yeşil cümbüşü

Alanda sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar yoğunlukta. Yaşları 10 ila 15 arasında değişen çocuklar, başlarında HDP bayrakları; ellerinde sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalarla Newroz alanında turlaması dikkat çekti. 

Program

Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılacak saygı duruşuyla program başlayacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede birer konuşma yapacak. Koma Sorjiyan ise konuşmaların ardından sahne alacak.

Hakkari’de halk rengarenk yöresel kıyafetleriyle Newroz alanında - hakkari newroz1 1

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de halk rengarenk yöresel kıyafetleriyle Newroz alanında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir