Hakkari’de valilik balon ve dilek feneri uçurmayı da yasakladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Valiliği, dilek feneri ve balon uçurtmaya kadar tüm etkinlikleri yasakladı.

Mezopotamya Haber Ajansının haberine göre, Hakkari Valiliği, kentte gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, oturma eylemi gibi eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Konuya ilişkin Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, yasak kararının tüm kent ve ilçelerini kapsayacak şekilde olduğu belirtildi. 

Açıklamanın detayında şu detaylar yer aldı: “15 gün süre ile meydan, cadde, sokak, yol, park gibi umuma açık alanlarda; miting, açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, protesto eylemi, insan zinciri oluşturarak yapılabilecek protesto/yürüyüş ve toplanmalar, halk kürsüleri şeklinde toplantı/toplanmalar/halk toplantıları, ses-yayın araçları (taşıt, mobil vb. araçlar) ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, açlık grevi, çadır kurma, basın açıklamaları, her türlü stant açma, imza toplama/imza kampanyası, dilek feneri/balon uçurtmak, drone, paramotor/planör vb. her türlü hava faaliyetleri, kamu kurum/kuruluşları hariç olmak üzere anma toplantısı/anma töreni, konser, şenlik, tiyatro, skeç, sinevizyon, pandomim vb. faaliyetler, meşale yakma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş/poster asma, sticker yapıştırma vb. türdeki her türlü eylemlerin, etkinliklerin ve faaliyetlerin yapılmasının yasaklanması kararı alınmıştır.” 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de valilik balon ve dilek feneri uçurmayı da yasakladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir