Hakkarili Tosun izlediği haber sayesinde sürü sahibi oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde izlediği haberden etkilenerek başvurduğu “Genç Çiftçi” projesi kapsamında 40 koyun alan Safiye Töre, özenle beslediği hayvanlarının sayısını 100’e çıkardı.

Şemdinli ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Safiye Töre, izlediği haberden etkilenerek başvurduğu Tarım ve Orman Bakanlığının “Genç Çiftçi” projesi sayesinde sürü sahibi oldu. İlçeye bağlı Öveç köyünde, hayvan yetiştiricisi olmak ve aile bütçesine katkı sağlamak isteyen 4 çocuk annesi Töre, 2016’da izlediği haberdeki örneklerden etkilenip “Genç Çiftçi” projesine başvurdu.

Hakkarili Tosun izlediği haber sayesinde sürü sahibi oldu - hakkari suru sahibi

Bu sayede aldığı 40 koyun hibe desteğiyle hayvancılığa başlayan kadın, özenle baktığı hayvanlarının sayısını 100’e çıkardı. Bazen at sırtında bazen de yürüyerek kilometrelerce yol kat edip sürüsünün bulunduğu yaylaya giden Töre, koyunlardan elde ettiği sütten yaptığı ürünleri satarak aile bütçesine de katkı sunmaya başladı.

Azmi ve çalışkanlığıyla çevresindekilere de örnek olan kadın, elde ettiği gelirle çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerini sağladı.

‘2 evladımı bu sayede üniversiteye gönderdim’

Töre, AA muhabirine, Genç Çiftçi projesine yaptığı başvurusunun kabul olmasıyla büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Hayvancılığı ailesinden öğrendiğini belirten Töre, “Çocuklarımı okutmak ve ailemin geçimini sağlamak için başka gelirim yoktu. Böyle bir projenin olduğunu televizyonda gördüm. Sonra muhtarı arayarak proje hakkında bilgi aldım ve başvurumu yaptım. İki evladımı bu sayede üniversiteye gönderdim. Bir evladım da liseden mezun oldu, diğeri lisede okuyor. 6 yıla yakındır bu koyunları besliyorum. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

Hakkarili Tosun izlediği haber sayesinde sürü sahibi oldu - hakkari suru sahibi2

Oğlu Taylan Töre de daha önce komşularının desteğiyle aldıkları iki küçükbaş hayvanın ancak ihtiyaçlarına yetebildiğini ifade ederek, “Başka bir gelir kaynağımız yoktu. Devletimiz bize 40 koyun verdi. Şimdi geçimimizi bunlarla sağlıyoruz. Bu koyunlar sayesinde eğitimimizi tamamladık.” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkarili Tosun izlediği haber sayesinde sürü sahibi oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir