‘Hastane katliamı’ davası ileri bir tarihe ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Malatya’da görülen “Hastane katliamı’ davası avukatların ve Şenyaşar ailesinin konuşamalarının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının hastanedeki saldırılarına dair 4 yıl 4 ay sonra açılan davanın ilk duruşması Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.  “Birden fazla kez adam öldürmek”, “Birden fazla kez adam öldürmeye teşebbüs”, “Kamu malına zarar verme”, “Suç delillerini gizlemek ve yok etmek”, “Kamu kurumunda hırsızlık”, “İşyeri dokunulmazlığı ihlali” gibi suçlardan Celal Yıldız, Mekail Şimşek ve “İşyeri”  davasında tutuklu bulunan Enver Yıldız’ın da aralarında olduğu 19 kişinin yargılandığı dava duruşması tanık ifadelerinin ardından devam etti.

Sağlık Bakanlığı şikayetçi oldu

Okunan raporların ardından söz alan Sağlık Bakanlığı avukatları, iki ambulansın zarar gördüğünü belirterek şikayetçi olduklarını söyledi. Ardından Şenyaşar ailesi avukatlarından Bülent Duran söz aldı. Duran, “Burada korkunç bir hukuk ayıbı var. Katliam gününden beri hukuk makamları sınıfta kaldı. Başsavcı delil karartıyor” dedi.

‘İddianameyi hazırlayanlar suça ortaktır’

Yürütülen hiçbir soruşturmanın hukuka uygun olmadığı için “Bu iddianame nasıl deliller karartılır düşüncesiyle yazıldı” diyen Duran, savcıya kamu adına failleri bulmak zorunda olduklarını söyledi. Ardından Duran, “Sanıkların tümünün baz kayıtlarına bakıldığında olay saatinde organize hareket ettikleri en bariz kanıttır. Bu iddianame adam öldürme değil nitelikli anlamda insanlık suçudur. Bu iddianameyi hazırlayanlarda bu suça ortaktırlar” diye tepki gösterdi.

Ardından söz alan savcı ise, adli kontrolü olanların adli kontrollerinin, yakalaması bulunanların yakalanmasının, eksik hususların ikmalinin devamını istedi. Duruşmaya daha sonra yarım saat ara  verildi.

Sanık avukatları: Emine Şenyaşar’ı dikkate almayın

Aranın ardından sanık müdafiileri söz aldı. Mahkeme, sanıklardan son beyanlarını aldı. Sanık vekili savunmasında Urfa Baro başkanın yetkisi olmadığı yönündeki beyanı üzerine Baro Başkanı Avukat Abdullah Öncel, cevap hakkı doğduğu için söz hakkı istedi. Mahkeme söz hakkı vermedi. Sanık avukatları İbrahim Halil Yıldız’ın PKK tarafından hedef gösterildiği beyan ederek mağduriyet arasıyışı içinde savunma yapması dikkat çekti. Sanık avukatları Emine Şenyaşar’ın beyanlarının da dikkate alınmamasını istedi.

Duruşma ertelendi

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından ara karar için duruşmaya 10 dakika ara verildi. Ara sonrası kararını veren mahkeme heyeti, tutukluların tutukluluk halinin devamına, adli kontrol uygulamalarının devamına,  eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı 15 Mart tarihine erteledi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Hastane katliamı’ davası ileri bir tarihe ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir