Hayatın Renkleri Solmasın: Rehabilitasyon sayıları arttırılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki gün önce Bağcılar’da annesi Havva S’yi katleden uyuşturucu bağımlısı Ali S’ye ilişkin açıklama yayımlayan Hayatın Renkleri Solmasın, “Metafetamin denen bu illete el atılmadığı sürece yakında birçok şehirde türeyen zombiler ve yaşayan ölü görünümlü gençlerimizi göreceklerdir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bağcılarda bir binanın dairesinde uyuşturucu bağımlısı ve akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Ali S., isimli şahıs annesi Havva S’yi işkenceyle katletmişti. Katliamın ardından evi de ateşe veren fail gözaltına alınarak tutuklandı. Yaşanan katliama ilişkin Hayatın Renkleri Solmasın yazılı açıklama yayımladı.  

“Sözün bittiği yerdeyiz. Evlat, anne katili” diye başlayan açıklamada, 2 gündür olayın konuşulduğu ancak yaşanan katliamın sebeplerinin, önüne nasıl geçileceğinin ve çözüm önerilerinin konuşulmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, bağımlılıkla mücadelede sadece AMATEM ile ÇEMATEM dışında danışma merkezlerine, mobil ekiplerine ve rehabilitasyon merkezlerine ihtiyaç olduğunu defalarca kez vurguladıkları kaydedildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Sorunu görmediğimiz müddetçe bu gençlerimiz gerek cezaevinde gerekse yakalanmayanlar ortada canavarca dolaşan ve el uzatılmadığı zaman bu gençlerle daha nice Bağcılar vakası yaşanır. Özellikle devlet büyüklerimiz Metafetamin denen bu illete el atılmadığı sürece yakında birçok şehirde türeyen zombiler ve yaşayan ölü görünümlü gençlerimizi göreceklerdir.

‘Acilen birçok pilot yerde rehabilitasyon merkezi açılmalıdır’

Acilen ülkemizin bir çok kilit noktalarında pilot şehirlerde danışma ve rehabilitasyon merkezleri açılmalıdır. Yoksa öyle yaşanan vakalarda beddua, lanet, bela okuyarak bu sorun asla bitmeyecektir. Ölen ölenle kalınıyor denilip geçiliyor denilmemeli. Sorunlara yine hep beraber baş başa hep beraber kalıyoruz denilmemesi için bağımlılara alternatif tedavi yöntemleri, danışma ve rehabilitasyon merkezleri acilen açılmalı ilki de Van da neden açılmasın ki?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hayatın Renkleri Solmasın: Rehabilitasyon sayıları arttırılmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir