HDP döneminde ‘çaldılar’, kayyım döneminde aklandılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde, 2019’da HDP İpekyolu Belediyesi’nin 8 aylık döneminde, bazı birim müdürlerinin, evraklar üzerinden büyük yolsuzluk yaptığı belgelerle ortaya çıktı. Yapılan yolsuzluklar ise belediyeye atanan kayyımlar döneminde kapatıldı.

2019 seçimlerinden kısa bir süre sonra kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde ki İpekyolu Belediyesi’nin bazı birimlerinde büyük yolsuzlukların yapıldığı ortaya çıktı. Başta temizlik ihalesi olmak üzere birçok ihalede büyük yolsuzlukların yapıldığı belgelerle ortaya çıkarken, yolsuzluğa ismi karışan personelin ise kayyım döneminde aklandığı edinilen bilgiler arasında…

Kış aylarında çalışmaması gereken araçlar çalışır olarak gösterildi

2019’da yapılan en büyük yolsuzluğun ise “Alan Sosyal” Firmasıyla yapılan temizlik ihalesinde olduğu ortaya çıktı. Adrese teslim yapılan ihalede, yaklaşık 5 milyon TL’lik yolsuzluk yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ş.S. imzasıyla hazırlanan teknik şartnamede ilginç iki detay ortaya çıktı. Teknik şartnamede, ihaleye girecek firmaların iş makinelerinin, firmaya ait olma şartı konulmasından dolayı bölgede ihaleye girebilecek firmaların önü kapatıldı. Bunun yanında Ş. S. bir önceki şartnamede yer alan 4’üncü maddenin 6’ıncı bendinde belirtilen; kış şartlarında çalışmayacak olan arazözler (yol sulama ve yıkama), yol süpürme araçları, hamaratlar gibi iş makineleri için kiralama ve ödeme yapılamaz maddesini çıkararak, 16 iş makinesini, kışın 3 ay boyunca çalışmamasına rağmen çalışır gibi göstererek, belediye kasasından, yapılmayan hizmet için yaklaşık 5 milyon TL ek para çıkarttırdı.

Yapılan ihaleden sonra, kayyum döneminde, ihaleyle ilgili yapılan soruşturmalarda; alt kademede yer alan personel ceza alırken, ihalede “Alan Sosyal” Firması ile teknik şartnameyi hazırlayıp imza atan Ş.S. ise ceza almadan aklandı.

Yapı yerine baraka yapıldı

Belgelerde yer alan bir diğer detay ise 14 Ekim 2019’da, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ş.S. tarafından yapılan doğrudan temin ihalesinde yaşandı. İhalede, 77 bin 650 mal alımı için ödeme gösterilmesine rağmen yapılan yapının, kapısı olmayan, sıvasız bir baraka olması ise dikkat çekti. Alımda gösterilen 11 kalemden birinin demir kapı olmasına rağmen baraka kapısız yapıldı.  Baraka ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında atanan bilirkişi A.B ve A.G’ın ise Ş.S. ve C.U. tarafından ikna edilerek lehte verdiği rapor doğrultusunda soruşturmanın kapatıldığı iddialar arasında.

Konteynerlarda parçalı ihale

9 aylık belediye döneminde yaşanan diğer bir usulsüzlük ise çöp konteyner ihalelerinde yaşandı. Çöp konteynerlarında, tek kalemde yapılması gereken ihale aynı birim tarafından konteyner kapakları, su toplama hazneleri olarak ayrı ayrı ihalelerle yapılarak farklı bir şaibeye imza atılmış oldu.

Serhat News

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP döneminde ‘çaldılar’, kayyım döneminde aklandılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir