HDP savunmasını AYM’ye sunacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında açılan kapatma davasına dair esasa ilişkin savunmasını tamamladı. Savunmanın önümüzdeki günlerde AYM’ye sunulması bekleniyor.

HDP Hukuk Komisyonu tarafından 3 aylık sürecin ardından tamamlanan ön savunmanın yarın ya da sonraki gün Anayasa Mahkemesi’ne  (AYM) teslim edileceği belirtildi.

Yaklaşık 220 sayfdan oluşan ve 10 kişilik ekip tarafından hazırlanan esasa ilişkin savunmada çözüm süreci, HDP’nin rolü, yürüttüğü demokratik siyaset gibi konular üzerinde duruldu. HDP esesa ilişkin hazırladığı ön savunmada Yargıtay Başsavcısının tüm iddialarına teker teker yanıt verecek.

Süreç nasıl işleyecek?

Savunmanın AYM’ye teslim edilmesindan sonra, ilkbaşta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ardından da HDP sözlü savunmalarını yapacak. Böylece iddia ve savunmalar tamamlanmış olacak. AYM, dosyayı aldığı yazılı ve sözlü savunmalarla birlikte raportöre gönderecek. Raportör yaptığı incelemenin ardından hazırladığı raporu AYM Başkanı’na teslim edecek. AYM Başkanı bir tarih belirledikten sonra, kararını açıklayacak.

Serhet News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP savunmasını AYM’ye sunacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir