HDP’den Diyarbakır mitingine katılım çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP, 6 Ağustos’ta Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bir miting düzenleyeceğini duyurdu. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “Halkın gerçeğini duyurmak için alanlarda olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 Ağustos’ta “Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği mitingin detaylarına ilişkin Yenişehir ilçe binasına basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konuşmasını Kürtçe yapan Diyarbakır İl Eş başkanı Zeyyat Ceylan, “Beş gündür miting için çalışma yürüyoruz. Köy köy, sokak sokak dolaşıyoruz. Bugünkü koşulları hepimiz biliyoruz ve farkındayız. AKP ve MHP iktidarı bugün faşist bir zihniyet yürütüyor. AKP ve MHP zihniyeti bugün tecrit siyasi yürütüyor. HDP barajı aştığı günden beri bizim üzerimizde büyük bir baskı uyguluyor. Biz bunların farkındayız. Onlar ne zaman zoru görseler her seferide Kürt halkı ve HDP’ye yöneliyorlar. Arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde cezaevinde. Biz bu halkın hizmetkarıyız. Yapacağımız bu mitingler bir kez daha her zaman söylediğimiz sözü yenileyeceğiz; ‘Çözüm biz’de’ diyeceğiz. Ne olursa olsun faşist zihniyet hiç bir zaman kazanmayacaktır. Kazanan demokrasi isteyenler olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Bu sorunu yaratanların bedelini ödeyenler maalesef ki halklar oluyor’

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da, “Savaş ve yoksulluk bugün bu coğrafyada yaşayan tüm halkları sorunun haline geldi. Bu sorunu yaratanlar bugün iktidarda olandır. Ama bu sorunu yaratanların bedelini ödeyenler maalesef ki halklar oluyor. Savaşları yaratanlar, savaştan nemalananlar, savaşın sonuçlarında kazanım sağlayan egemen göçler, faşist iktidarlar ve tüccarlardır. Bu tarihsel gerçekliği yaşadığımız coğrafyada ki temsili olan AKP ve MHP iktidarı tamda bu gerçeklikten ötürü savaş, rant ve talan siyasetinin tüm maliyetini Türkiye halkalarına özelde de Kürt halkına kesmek istiyor” dedi.

‘6 Ağustos Günü İstasyon Meydanı’ndayız’

“Birilerinin iktidarı yürüsün diye yoksulluk, açlık, ve sefalet büyüsün diye bu kirli savaş politikalarına geçit vermek için 6 Ağustos günü Amed İstasyon Meydanı’ndayız” diyen Atasoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “İktidar medyası tarafından her türlü kirli propaganda ve yalana karşı halkın gerçeğini duyurmak için alanlarda olacağız. Türkiye siyasetinin bugünkü en büyük realitesi HDP’nin milyonlarca seçmen ile birlikte geleceği belirleyen en temel güç olduğu gerçeğidir. Bu gerçekten aldığımız güçle daha umutlu daha kararlı yürüyoruz. Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü yol siyasetinin halka nasıl buluştuğunu görmek için 6 Ağustos tarihinde Amed İstasyon Meydanı’na bir daha baksınlar.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’den Diyarbakır mitingine katılım çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir