HDP’li Avcı: Van Büyükşehir Belediyesi’nde büyük yolsuzluklar yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van İl Örgütü, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Görevden alınan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı basın toplantısında söz alarak, kentte, belediyesiz, belediyecilik yaptıklarını belirterek, yerlerine atanan kayyımların ise büyük yolsuzluklar içinde olduğunu kaydetti.

Kentte, bir cafede basınla bir araya gelen HDP Van İl Örgütü, 2021 yılı yaptıkları çalışmaları açıkladı. Basın toplantısında ilk olarak söz alan örgütlemeden sorumlu İl Eşbaşkanı Tuncer Sağınç, bir yıllık süre içerisinde kentin önemli sorunlarına çözüm olmak için mücadele ettiklerini belirterek, 2022 yılında da çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini kaydetti. Sağınç’tan sonra söz alan HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, İktidar partisinin bütün bütçesini savaşa ayırdığını belirterek, yaşanan krizde ekonomiye ayrılması gereken bütçenin savaşa ayrıldığını dikkat çekti. İl yönetimi olarak seçime yönelik bütün hazırlıklarını da yaptıklarını dile getiren Doğan, “Bizim hedefimiz, bu seçimde bütün milletvekilliklerini ve gasp edilerek elimizden alınan bütün belediyeleri tekrar geri almaktır,” diye konuştu. Cezaevlerinde yaşanan tecride de dikkat çeken Doğan, özelikle yeni ölümlerin yaşanmaması için hasta tutsakların derhal serbest bırakılmasını istedi.

1955 Gündür Yasaklar Sürüyor


Kentte, 1955 gündür devam eden yasaklamalara da dikkat çeken Doğan, “Bu kentte, tarihte görülmemiş uygulamalar yaşanıyor. 5 yıldır hiç ara vermeden sürdürülen bir yasaklama süreci var. Ancak bu yasaklama sadece muhalefete uygulanıyor. Mesela, her hafta araçlara doldurularak partimizin önüne getirilen kişileri kapsamıyor. Yine iktidar partisinin etkinliklerini kapsamıyor. Biz ilk günden bu yana bu uygulamayı kabul etmeyeceğimizi söyledik ve bunu asla kabul etmeyeceğiz,” dedi. Kentte yapılacak olan oda seçimlerine de vurgu yapan Doğan, “Biz bundan önce kurumsal olarak bir tekzip yayınladık. Ancak bu konuya dahil olmayacağımız anlamına gelmiyor. Bizim beklentimiz, odaların bir siyasi basamak olarak kullanılmadan esnafın sorunlarına çözüm olacak bir yapının oluşmasıdır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimizi daha net olarak dile getireceğiz,” diye konuştu.

‘Kadına Yönelik Baskılar Arttı’


Kayyım politikalarının, kadınlar üzerindeki etkilerine dikkat çeken İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ise, kayyım atamalarından sonra ilk saldırının yapıldığı alanların, kadın kurum ve örgütleri oluğunu belirtti. Yapılan kadın çalışmalarına dikkat çeken Karakoyun, İstanbul Sözleşmesi’nin geri alınmasına yönelik mücadelelerinin ise süreceğini kaydetti.

Kayyım Politikalarıyla Kentin Kaderiyle Oynandı


Son olarak söz alan, görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, görevde oldukları 4 aylık süreçte yaptıkları çalışmalarına dikkat çekerek, belediyeye bir dizayn getirdikleri sırada yerlerine kayyım atandığını vurguladı. Görevde oldukları dönemde Sayıştay müfettişlerinin inceleme yaptığını da belirten Avcı, kendilerinin döneminde yapılan müfettiş incelemelerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi. Avcı, “Bu kente iki kez kayyım atandı. Aslında bu kayyım atamalarıyla kentin geleceği ile oynandı. Bu sadece seçilmişlerin karşı duracağı bir şey değildir. Bütün Van halkının karşı durması gerekiyor,” dedi.

‘Yolsuzluk Yaptıkları İçin Görevden Aldıklarımız Tekrar Göreve Getirildi’

Göreve geldiklerinde ilk olarak yolsuzlukla mücadele ettiklerini belirten Avcı, “Biz göreve geldiğimizde belediyede büyük bir yolsuzluğun yaşandığını gördük. Sadece belediye garajında 4 kalem yolsuzluğa müdahale edince, belediyenin kasasında aylık 4 milyon TL para kaldı. Biz, bunların suçlarını tespit ederek görevden aldık. Ancak bizden sonra yolsuzlukları tespitli olan bu kişiler, tekrar göreve geri getirildi. VOTAŞ ile ilgili yine büyük yolsuzluklar var. Kentin valisi çıkıp şirketi icraya verdiklerini söyledi. Ancak daha sonra yukarıdan gelen baskılarla bu karar da geri çekildi,” diye konuştu.


‘Halkımızla Birlikte Üretim Yapacağız’

Yerlerine kayyım atanmasına rağmen halkın içinde halkla birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Avcı, şunları söyledi: “Biz, belediyesiz belediyecilik hizmeti veriyoruz,” dedi. Şu an kentte daha önce denenmemiş bitkiler üzerine çalışmalar yürüttüklerini de aktaran Avcı, “Yerimize kayyım atandı diye gidip yerimizde oturmadık. Halkımızla birlikte aktif çalışmalarımızı yürütüyoruz. Daha önce bu kentte yetiştirilmemiş bitkiler üzerine bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili insanlarımıza eğitimler vereceğiz. İlkbaharda ise bu bitkilerin ekimini gerçekleştireceğiz. Halkımızla birlikte üretim yapacağız.”
Basın toplantısı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Avcı: Van Büyükşehir Belediyesi’nde büyük yolsuzluklar yaşanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir