HDP’li Buldan Ardahan’dan seslendi: Asla pes etmeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan’da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaklaşan seçimlerde Ardahan halkına büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çekerek, “Buradan size söz veriyoruz; asla pes etmeyeceğiz, asla önlerinde diz çökmeyeceğiz. Kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz” diye seslendi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halk buluşmasına katılmak üzere Ardahan’a geldi. Kars havaalanına giden Buldan ve beraberindekiler yol üzerinde karşılandı. Buldan, ardından HDP Ardahan il binası önünde toplanan halka seslendi. HDP’nin Edirne’den Hakkari’ye, Ardahan’dan Ege’ye, Karadeniz’e, Serhat’tan Botan’a kadar Türkiye’nin her yerinde umudu, cesareti, kararlılığı halkına veren ve aşılayan tek Türkiye partisi olduğunu söyleyen Buldan, büyük bir mücadele verdiklerini belirtti. 

HDP’li Buldan Ardahan’dan seslendi: Asla pes etmeyeceğiz - buldan ardahan

‘Asla yılmayacağız’

Büyük bir mücadele verdiklerini ifade eden Buldan, insan hakları, adalet, demokrasi alanında mücadele ederken ülkeyi yönetenlerin ise Türkiye halklarını kutuplaştırdığının altını çizdi. Buldan, tüm bu kutuplaştırmalar karşısında Türkiye halklarına sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği, umudu ve cesareti götürdüklerini söyledi. İktidarın saldırısına HDP olarak her alanda maruz kaldıklarını dile getiren Buldan, “Onların bizim bu tutumumuzdan büyük bir rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Çünkü onlar bu ülkeye aydınlığın, barışın gelmesini istemezler, onlar Kürt düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı, kadın düşmanlığı yaparak bu ülkeyi yönetiyorlar. Biz bunun farkındayız. Onların bu politikalarını boşa çıkardığımız için savaş politikalarına, tecrit politikasına, hukuksuzluklarına, adaletsizliklerine karşı çıktığımız için her gün bizi hedef haline getiriyorlar. Ama asla yılmıyoruz, asla durmuyoruz, asla biat etmiyoruz, asla diz çökmüyoruz. Bunu da böyle bilsinler” dedi.

HDP’li Buldan Ardahan’dan seslendi: Asla pes etmeyeceğiz - buldan ardahan2

Kumpas davaları ve gözaltılar

“İktidarı rahatsız ettiğimizin farkındayız” diyen Buldan, iktidarın tek amacının HDP’yi kriminalize etmek, siyaset arenasının dışına itmek ve çalışmaktan yoksun bırakmak olduğunu belirtti. Gittikleri her yerde halkın kararlılığından taviz vermediğinin altını çizen Buldan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizden o kadar çok korkuyorlar kumpas davalarını önümüze çıkarmaktan geri durmuyorlar. Kapatma davası bir kumpas davasıdır. Bizden korktukları için HDP kapatma davasını açtılar. Kobanê kumpas davasıdır, Türkiye’de bir dönem siyaset yapan ve Türkiye’nin siyasetini belirleyen önemli aktivistleri o davada yargılıyorlar. Bu da AKP ve MHP koalisyonun HDP ve HDP geleneğinden ne kadar çok korktuklarının bir göstergesidir. Bunun yanında fezlekeler, gözaltılar her gün bir il ve ilçe yönetimimize saldırı düzenleyerek gözaltı furyası yapmalarının sebebi HDP’den korkmaları ve çekinmeleridir. 

HDP’li Buldan Ardahan’dan seslendi: Asla pes etmeyeceğiz - buldan ardahan3

‘Yıkılmayan dimdik bir HDP görecekler’

Bu vesileyle Ardahan halkımıza seçimlere yaklaşırken büyük sorumluluklar düştüğünü özellikle belirtmek isterim. Bu seçim tarihi bir seçim olacak, bu seçim aynı zamanda kimin kazanıp kimin kaybedeceği bir seçimden ziyade Türkiye’nin geleceğini belirleyecek. Türkiye halklarının geleceğini, kadınların, gençlerin, geleceğini belirleyecek olan önemli bir seçim olacaktır. Bu seçimlere kadar HDP’ye her türlü saldırıyı yapmayı devam edecekler, ama karşılarında yıkılmayan dimdik duran bir HDP görecekler. Buradan size söz veriyoruz; buradan halkımıza söz veriyoruz asla pes etmeyeceğiz, asla biat etmeyeceğiz, asla önlerinde diz çökmeyeceğiz. Kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz.” 

Açıklamanın ardından Buldan, kent merkezinde esnafları ziyaret etti. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Buldan Ardahan’dan seslendi: Asla pes etmeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir