HDP’li Sarısaç, Başkale’deki okul servisi sorununu meclise taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Başkale ilçesi Deringeçit Köyü’ndeki öğrencilerin servis sorunu meclise taşıdı. Yaklaşık 3 aydır okula gidemeyen öğrencilerin servis sorununu HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Bakan Mahmut Özer’e sordu.

Başkale’deki servis sorunu meclise taşınırken HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da sorunu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu. Pandemi ile birlikte eğitim-öğretim hayatlarında iki yıl gibi bir dönemi kaybeden öğrenciler, okula adapte olmaya çalışırken Van’da hâlâ okula gidemeyen öğrenciler bulunuyor. Türkiye’nin en ücra köşelerinde bile eğitim-öğretime erişimin sağlandığı bir dönemde Van’ın Başkale ilçesine bağlı Deringeçit Köyü’nde öğrenciler tam 3 aydır okula gidemiyor. Veli ve öğrencilerin girişim ve çağrılarına rağmen yol bahane edilerek taşımalı eğitimin startı verilmeyen köyde, öğrenciler okuldan uzak kalmaya devam ediyor.

Eğitim ve öğretimde yaşanan sorunlara değinen Sarısaç, 2021 -2022 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ve okullarda yaşanan eksiklikler kendini gösterdiğini vurguladı. Sarısaç, “Seçim bölgem Van’da da derslik eksikliği ve öğretmen açığı yüksek olmakla birlikte okullarda ulaşım ve hijyen başta olmak üzere birçok sorun yaşanmaktadır. Covid-19 salgını nedeniyle öğrenciler, aylarca okuldan uzak kalırken internet altyapısının yetersizliği ve tablet-bilgisayar eksikliği de eğitime erişimde birçok soruna neden olmuştur. Özellikle yüz yüze eğitimin başlamasıyla taşımalı eğitimle ilgili sorunlar da gündeme gelmiştir,” dedi.

Sarısaç, “Başkale ilçesinin Deringeçit Köyü’nde yaşayan öğrencilerin de okul servisi olmadığı için üç aydır okula gidemedikleri basına yansımıştır. Öğrenci velileri her ne kadar sorunun çözümü için yetkili mercilere başvurmuşlarsa da talepler karşılanmamıştır. Özellikle kış mevsiminin başlamasıyla ulaşım, ısınma, hijyen vb. sorunların derinleşeceği ortadadır. Çünkü Van’da kış mevsimi çok soğuk geçerken yollarda büyük riskler yaşanabilmektedir. Bu nedenle Van’da yollarda riskleri azaltacak tedbirlerin alınması ve ulaşım olanaklarının geliştirilmesi, servis araçlarının denetlenmesi, okullarda hijyen ve ısınma başta olmak üzere gerekli koşulların sağlanması önem taşımaktadır,” ifadelerine yer verdi.

Sarısaç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılması üzerine şu soruları sordu:

1 – Van ilinin Başkale ilçesine bağlı Deringeçit Köyü’nde yaşayan öğrencilerinin üç aydır okula gidemediklerinden haberdar mısınız?

2 – Başkale ilçesine bağlı Deringeçit Köyü’nde yaşayan öğrencilere okul servisi verilmemesin sebebi nedir?

3 – Başkale ilçesine bağlı Deringeçit Köyü’nde yaşayan öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlanması amacıyla herhangi bir adım atılacak mıdır?

4- Van’da kış mevsiminin başlamasıyla öğrencilerin taşımalı eğitimde sorun yaşamaması amacıyla alınan tedbirler nelerdir? Van’da taşımalı eğitim için kullanılan servis aracı sayısı kaçtır? Okul servislerinin denetimi hangi sıklıkla ve nasıl yapılmaktadır?

5 – Van’da 2021 – 2022 eğitim ve öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı kaçtır? İlçelere göre dağılım nedir?

6 – Van’da taşımalı eğitime bağlı olarak ortaya çıkan sorunların tespit edilerek çözülmesi amacıyla herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

7 – Van’da son 5 yılda kazaya karışan servis aracı sayısı kaçtır? Van’da son 5 yıl içinde kazaya karışan servis araçlarında can kaybı yaşanmış mıdır?

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Sarısaç, Başkale’deki okul servisi sorununu meclise taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir