HDP’ye operasyon: çok sayıda gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bulunan Halkların Demokratik Kongresi genel merkezine polis baskını düzenlendiği aktarıldı. Birçok ilde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP’ye yönelik bu sabah saatlerinde başlatılan operasyonda il başkanları ve partililer hakkında gözaltı kararı çıktı. Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Genel Merkezi’ne polisler tarafından baskın düzenlenirken, birçok ilde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskında, bazı materyallere el konulduğu öğrenildi. 

10 ilde 42 gözaltı

Soruşturma kapsamında 10 ilde birçok eve de baskın düzenlendiği ve 42 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.  HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aralarında bir çok ilimizin eşbaşkanlarının olduğu Tekirdağ merkezli bir gözaltı furyası ile gözlerimizi açtık. Çok sayıda arkadaşımız gözaltında” dedi. Encu, “Siyaset yapma hakkımız elimizden alınmaya çalışıyor. Biz de direnmeye mücadele etmeye devam ediyoruz. Az kaldı…” ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul İl Yönetimi’nden gelen bilgiye göre, gözaltına alınanların isimleri şöyle: 

MATUHAYDER yöneticisi Cihan Kartal, HDP Genel Merkez Yöneticisi Abdurrahman Öztürk, HDP Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı İrfan Hülakü, GÖÇ-DER yöneticisi Şeref Kaya, HDP PM üyesi Kenan Yıldız, Hüseyin Gözen (Tekirdağ il yöneticisi), HDP Kırıkkale İl Eşbaşkanı Yakup Aslan, HDP Bağcılar İlçe Örgütü yöneticisi Ramazan Kırkpınar, HDP Edirne İl Eşbaşkanı Melahat Çelik, Emin Şen, Ömer Güven, HDP Tekirdağ eski İl Eşbaşkanı Alev Ateş, Ercan Ogeday. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’ye operasyon: çok sayıda gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir