İflas eden Gülaçtı şimdi de AKP İl başkanı tarafından tehdit edildi iddiası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP İpekyolu İlçe Teşkilatı’na yemek hizmeti veren ve ücretini alamayan Ender Gülaçtı, söz konusu borç ile ilgili AKP Van İl Başkanı Emre Güray ile görüştüğünü ve kendisi tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Ender Gülaçtı, 2008 yılında babasının vefatıyla birlikte babasının işlettiği esnaf lokantasının başına geçmiş ve 2017 yılına kadar işletmişti. 2017 yılında maddi sıkıntılardan dolayı lokantasını kapatan Gülaçtı, yaşadığı maddi sıkıntıların sebebini, 2014 yılında Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde AKP İpekyolu İlçe Teşkilatına verdiği yemek hizmeti olarak belirtmişti.

‘Borcun ödeneceğini söylediler’

Gülaçtı, verdiği yemek hizmetine karşın parasını almak için 2014 yılından bu yana AKP Genel Merkezi, Van İl Başkanlığı ve İpekyolu İlçe Başkanlığıyla sayısız görüşme gerçekleştirdi. Gülaçtı, 19 Nisan tarihinde söz konusu iddialarla ilgili yaptığımız “AKP Van’da yediği yemeğin parasını ödemediği için esnaf iflas etti” başlıklı haberin ardından AKP’nin Genel Merkezi’nden kendisini aradıklarını belirtti.

İflas eden Gülaçtı şimdi de AKP İl başkanı tarafından tehdit edildi iddiası! - akpli esnaf tehdit iddiasi 1

AKP Genel Merkezi muhasebe biriminden kendisini aradıklarını ve söz konusu borç ve faturalarla ilgili bilgi almak istediklerini belirten Gülaçtı, mail yoluyla tüm faturalara kendilerine ilettiğini söyledi. Faturaların ardından tekrar AKP Genel Merkezi’nden telefon aldığını ve borcun ödeneceği bilgisini aldığını belirtti. Gülaçtı, Genel Merkez’in kendisine “Van İl Başkanlığı ile görüşüldü. Ödeme yapılacak. Bunun için AKP Van İl Başkanlığına gitmen gerekiyor” dediklerini aktardı.

İl yönetimi ile görüşmek üzere İl Başkanlığı’na giden Gülaçtı, il başkanı ile görüşemediğini ve yeterli bir bilgi alamadığı için oradan ayrıldığını belirtti. Daha sonra AKP Van İl Başkan Yardımcısı Abdulsamet Göl’ün kendisini aradığını ve bu ödemenin yapılmayacağı bilgisini aldığını belirtti.

‘Başına geleceklerden ben sorumlu değilim’

Gülaçtı, dün gece saat 00.30’da AKP Van İl Başkanı Emre Güray tarafından arandığını ve kendisi tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Gülaçtı yapılan telefon görüşmesini şu şekilde aktardı: “Emre Bey beni aramış ‘ben bu parayı ödemem, milletin pisliğini ben temizleyemem, o kadar zengin değilim’ dedi. Bende bu yemeğin herhangi birileri tarafından değil bir siyasi partinin çalışanları tarafından yendiğini ve hakkımı istediğimi söyledim. Elimde faturalarımın, evraklarımın olduğunu bu durumun gayri resmi olmadığını söyledim. Emre Bey bana, ‘Devlette benim, savcı da benim, hiçbir şeyde yapamazsın, elinden geleni ardına koyma. Bir daha bizi ararsan ismimizi sağda solda haber kanallarında telaffuz edersen başına geleceklerden ben sorumlu değilim’ dedi.”

Güray, iddiaları reddetti

Söz konusu iddialara ilişkin görüşüne başvurduğumuz AKP Van İl Başkanı Emre Güray, iddiaları reddetti. Gülaçtı’yı aradığını kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdiğini fakat tehdit etmediğini beyan etti.

İflas eden Gülaçtı şimdi de AKP İl başkanı tarafından tehdit edildi iddiası! - akpli esnaf tehdit iddiasi 2

Güray, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi: “Dün gece 00.30’da toplantıdan çıktıktan sonra kendisini aradım. Benden önce İl Başkan Yardımcımız Abdulsamet Göl’de kendisiyle görüşmüştü. Bana genel merkezden biri tarafından arandığını ve borcu ödemememiz halinde bizi rezil edeceğini söyledi. Şimdi bu sözün ardından ben mi onu tehdit ettim o mu beni? Şimdi ben ne genel merkezdeki ablayı ne bu vatandaşı ne parayı biliyorum. Ortada partiye kesilmiş herhangi bir fatura yok şahısların borcu bunlar. Bana telefonda had bildirmeye çalıştı bende, ‘Senin haddin değil, sen kimsin bana had bildirmeye kalkıyorsun’ dedim. Dün gece onunla konuştuğumda da yanımda polis arkadaşlar vardı konuşmaya şahit oldular. Ben kendisine savcıymış, polismiş, devletmiş şeklinde bir tehditte bulunmadım. Sizinle yaptığım görüşmenin ardından da savcılığa gidip bu vatandaş hakkında şantaj yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağım.”

Söz konusu borçla ilgili Genel Merkezden kendisini kimsenin aramadığını belirten Güray, aynı konuda ismi geçen Osman Nuri Gülaçar’la da bu konu hakkında görüşmediğini söyledi.

‘Seçim üzeri bizi yıpratmaya çalışıyorlar’

Gülaçtı’nın iddialarının seçim öncesi AKP’yi yıpratmaya dönük bir hamle olduğunu aktaran Güray, “Madem bu adamın bir haklılığı var ve dava açmış önce o sonucu beklesin. Külhanbeyi gibi arayıp hesap sorma haddi onun haddine değil. Bu iddiaların ispat edilmesi için bir takım belge ve bilginin olması gerekir. Bu belge ve bilgi mahkeme tarafından tescil edilir. Tüzel kişiliğimize gönderilir. Bende tüzel kişiliğin yetkilisi olarak gereğini yaparım. Gecenin bir yarısı telefonda beni tehdit eden kim olursa olsun ben ona boyun eğmem. Bunlar seçim üzeridir arayayım, işte partiye zarar verecek şekilde yıpratayım hamleleridir” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İflas eden Gülaçtı şimdi de AKP İl başkanı tarafından tehdit edildi iddiası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir