Iğdır kayyımı 70 bin 800 TL’ye ‘bayrak direği’ dikti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım yönetimindeki Iğdır Belediyesi, “Milli birlik ve beraberlik şuurunu güçlendirmek” amacıyla emniyetin bahçesine 70 bin 800 TL’yle 30 metrelik bayrak direği dikme kararı aldı.

Iğdır Belediyesi kayyımı Engin Sarıibrahim, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü bahçesine 30 metrelik bayrak direği dikme kararı aldı. Karar doğrultusunda emniyetle protokol imzalandı. Kararda, “Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün il girişinde bulunması, İl Emniyet Müdürlüğü binasına yakın olması, milli birlik ve beraberlik şuurunu, güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün hizmet binasının bahçesine 5393 Sayılı Belediye Kanunun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18.maddesinin p bendi hükmü gereğince 30 metrelik yükseklikte bayrak direği yaptırılmıştır,” ifadelerine yer verildi. 

 70 Bin 800 TL Ödenecek 

Kararda, direk için belediye kasasından 70 bin 800 TL’nin ödeneceği belirtildi. Ayrıca paranın, “Iğdır Halkının Huzur ve Güvenliğini Sağlama Kurma Koruma Güçlendirme ve Yaşatma Derneğinin” hesabına aktarılmasına karar verildi.  

Şehrin Sorunları

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Belediyesi Meclis Grup Sözcüsü Musa Etreci, karara tepki gösterdi. Iğdır’da yaşanan sorunlara ayrılması gereken paranın farklı işler için harcandığına dikkati çeken Etreci, “Şehir köstebek yuvasına dönmüş ama kayyım kalkıp işi olmayan şeyler yapıyor. Belediyeye gelen parayı halka değil nereye harcayacaklarının derdine düşmüşler. Yaptığı bayrak direğini belediye kanunun 18. Maddesine dayandırıyor. Bu maddede konser ve festivaller gibi kültürel işlerin yapılması için işbirliğinden söz ediyor. Bayrak direği dikmekten söz etmiyor.  Burada meclis yok, hesap soran yok ve istedikleri gibi yapıyorlar. Bir bayrak direği dikmek halkın şuur ve moralini nasıl güçlendiriyor açıkçası bilmiyoruz,” diye konuştu.  Kayyım Engin Sarıibrahim, daha önce de İl Jandarma Komutanlığı’nın 57 bin metrekarede öreceği ihata duvarının masraflarının tamamını belediye bütçesinden karşılamıştı.

(MA)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır kayyımı 70 bin 800 TL’ye ‘bayrak direği’ dikti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir