Iğdır’a sevk edilen tutuklu darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’dan Iğdır’a sevk edilen Hogir Batu’nun elleri ve ayaklarının bağlanarak darp edilip, çıplak aramaya maruz bırakıldı.  Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Nusaybin Davası’ndan tutuklu bulunan Hogir Batu, cezaevi girişinde çıplak aramaya zorlandığını, karşı çıktığı için de darp edilerek, yerlerde sürüklendiğini aktardı. Darp edildikten sonra ise hücreye konulan Batu, günlerce kendisine yemek verilmediğini aktardı. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yaşananlar sonrası avukatlar Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek Batu ile görüşme yaptı. Batu’nun avukatlara aktardığı ihlaller şöyle;  Gardiyanlar, çıplak arama dayattı. Buna karşı çıkan Batu’nun el ve ayakları bağlandıktan sonra gardiyanlar tarafından darp edilerek, çıplak arama yapıldı. Darp sonucunda Batu’nun kafasında 3 santim çapında yara oluştu. Gardiyanlar tarafından taciz edilen Batu, hastaneden darp raporu alarak gardiyanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hak ihlallerinin son bulmamasından dolayı Batu’nun 7 gündür açlık grevinde olduğu, kendisine tuz, şeker ve vitamin desteğinin sağlanmadığı öğrenildi. Avukatların diğer tutuklularla da görüşmeler yapıp, ardından Iğdır Barosu İnsan Hakları Komisyonu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Iğdır Temsilciliği tarafından rapor hazırlanacağı belirtildi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır’a sevk edilen tutuklu darp edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir