İMO Van Şubesi 16’ıncı Olağan Genel Kurulu Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulun ardından inşaat mühendisleri yarın sandık başına gidecek.

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan genel kurulda iki yıllık dönemin çalışma raporları değerlendirildi. 16. Olağan Genel Kurula, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, HDP İl Eş Başkanı Fikret Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, İyi Parti (İP) Van il Başkanı Selim Özgökçe ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van İl Koordinasyonu ve çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

Divan Başkanlığını 14’üncü dönem İMO Van Şube Başkanı İsmet Bilmez’in yaptığı Olağan Genel Kurulun ilk oturumunda, kürsüye ilk olarak 15’inci dönem İMO Van Şube Başkanı Fırat Durmaz çıktı. Konuşmasına katılımcıları ve divan üyelerini selamlayarak başlayan Durmaz, “İMO Van Şubesinin 15’inci dönemini geride bıraktık. İki yıllık bu süre zarfında önceki dönem yönetimlerinin bizlere bırakmış olduğu tecrübe raporlarının ışığında odamızın faaliyetlerini devam ettirdik. Odamızın yetki ve sorumluluklarından elinden alınmaya çalışıldığı, mesleğimizin önemsizleştirildiği, baskı politikalarına maruz kalınmış bu dönemde geleceğe dair umutlarımızı asla kaybetmedik. Mesleğimizin hak ettiği konumda olması için mücadele ettik.  Son zamanlarda ekonomik istikrarı yakalamayan ülkemizin durumu 2020-2022 yılları arasında daha da karmaşık bir hal aldı. Özellikle 2021 yılının sonunda kontrol edilemeyen ekonomik devalüasyon inşaat sektörü başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında ticari kaosa neden oldu,” dedi.

Durmaz’ın ardından kürsüye çıkan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Kongreler bizler açısından önemli. Çünkü her alanın kendini yeniden örgütleme, dizayn etme çalışmalarını ve ileriki süreci planlamadır. Dolayısıyla bu anlamda önemli gördüğümüz alanlardan biride odalardır. İMO da tüm toplum açısından büyük öneme sahip olan bir odadır. Çünkü yaşam alanlarımızı şekillendiren, yaratan arkadaşların çalışmalarından oluşuyor. Bu anlamda toplumda örgütlü olmanın önemi de bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu kongrenin öncelikle inşaat mühendislerine ve hepimize tüm toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Orhan’ın ardından kürsüye çıkan Saadet partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, “Yeni bir dünya, yaşanılabilir bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. İnsanların bugün temel ihtiyacı olan beslenme problemini karşılayamadığı, faturalarını ödeyemediği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Tabii bunun yanında ülkemizde 200’e yakın üniversitede inşaat bölümünün olduğu gerçeği de ortadadır. Buda inşaat mühendisi kardeşlerimizin otel resepsiyonlarında çalışmasına sebep olan bir düzendir. Bu düzeni değiştirmek bu ülkede yaşayan, eğitim alan her bireyin üzerine farzdır. Bu kesin olarak ifade etmemiz gereken bir gerçektir. Fakat bugün ülkemiz cahil bir güruhun, diploması tartışmalı bir yönetimin elinde. Ne yazık ki bu ülkenin okumuş evlatlarına zulmedildiği bir dönemdeyiz,” dedi.

İlhan’ın ardından kürsüye çıkan İyi Parti (İP) Van İl Başkanı Selim Özgökçe, “İşsiz Mühendislerin sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor. Van şehrinin mimari bir kimliği yoktur. Bu kentin alt yapısı ve üst yapısıyla modernize edecek beyinler sizleriz. Biz siyasi partiler olarak da kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu beyan etmek isterim. Bu seçimden sonra hazırlayacağınız raporları kamuoyu gerekirse siyasi partiler aracılığıyla gündem yapmanız temel beklentimizdir,” dedi.

Son olarak TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Barış Kartal, “Meslek odaları olarak çok zor bir dönemden geçtik. Faaliyetlerimizi sürdürürken de İMO her zaman yanımızda oldu. Bu zorlu dönemde aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum,” dedi.

Genel kurulun ikinci oturumunda Serbest Kürsü oluşturularak inşaat mühendislerinin öneri ve şikayetleri dinlenildi.

2000 üyenin oy kullanabileceği seçimde ise üç liste bulunuyor.

<strong>İMO Van Şubesi 16’ıncı Olağan Genel Kurulu Yapıldı</strong> - Sari Liste
<strong>İMO Van Şubesi 16’ıncı Olağan Genel Kurulu Yapıldı</strong> - beyaz liste

<strong>İMO Van Şubesi 16’ıncı Olağan Genel Kurulu Yapıldı</strong> - mavi liste 1

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İMO Van Şubesi 16’ıncı Olağan Genel Kurulu Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir