İpekyolu Belediyesi’nde deprem: Birçok müdür görevden alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım ile yönetilen Van İpekyolu Belediyesi’nde birçok müdür görevden alındı. Belediye daha önce haksız personel alımlarıyla gündeme gelmişti.

Daha önce cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görev yeri değiştirilen idare amirleri arasında yer alan İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi kayyımı Sinan Aslan’ın kentten ayrılmadan önce belediyeye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı üzerinden yaptığı haksız personel alımı tartışmalarından sonra belediye  bu kez de birim müdürlerinin görevden alınmasıyla gündemde.

Yapılan yerel seçimlerde HDP’nin kazandığı ve daha sonra yerine kayyım atanan Van İpekyolu Belediyesi’ne ilk olarak İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan atandı. 2021 yılının ağustos ayında cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile aralarında; Van’da görev yapan, 6 kaymakam ile 2 vali yardımcısının yer aldığı 624 mülki idare amir ile birlikte Sinan Aslan’ın da görev yeri değişti. Yapılan değişiklikler sonucunda İpekyolu Belediyesi’nde vekaleten başkanlık yürüten İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan’ın yerine Siirt Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre atanmıştı.

Alımlar Tartışmalara Neden Olmuştu

Ancak görev devretme sürecinden önce İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi kayyımı Sinan Aslan’ın belediyeye, İpekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden haksız yollarla 280 personel alımı yaptığı basına yansımıştı. İpekyolu Belediyesi başkan yardımcılarından D.N. ve İ.Y.’in kurum içi sınav ile kalıcı belediye başkan yardımcılığı kadrosuna alındığı iddia edilirken, geriye kalan personel arasında ise mevcut belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yakın akrabalarının yer alması dikkat çekmişti. Yine belediye başkan yardımcılarından B.D.’nin oğlunun, S. Ç.’nin kızının, İ. Y.’nin yeğeninin, Yazı İşleri Müdürü C. A.’nın kardeşinin ve İpekyolu Kaymakamı-İpekyolu Belediyesi kayyımı Sinan Aslan’ın eşinin 6 arkadaşının işe alındığı da iddialar arasında yer almıştı.

Müdürler Görevden Alındı

İşe alımların tartışıldığı belediyede, İhsan Emre Aydın göreve ilk başladığında; Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü  Oğuz Han Öztay, Yazı İşleri Müdüresi Ceren Arat’ı görevden almıştı. İpekyolu Kaymakamı-İpekyolu Belediyesi kayyımı İhsan Emre Aydın bu kez de Özel Kalem Müdürü İlhami Çanga, Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Yaşin ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdüresi Sara Aslan’ı görevden aldı. Görevden alınmaların özelikle son zamanlarda yapılan personel alımları ve ihalelerden dolayı isimleri tartışılan kişilerden oluştuğu iddia edildi.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde deprem: Birçok müdür görevden alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir