İpekyolu Belediyesi’nde ‘Passat’ tartışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan sulama işi ihalesinde alınan Passat marka araç, tartışma konusu oldu. Park Bahçeler Müdürlüğü’nde yapılan müdürlük devir teslimi sırasında araç teslimatı yapılmazken, ihaleyi alan şirket ise bir ay sonra yeni bir araç teslimatı yaptı.

Çifte maaş tartışmalarından sonra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü’nü ortak yöneten Adnan Gül, Park Bahçeler Müdürlüğü’nden alınmıştı. Gül, müdürlükten alındıktan sonra hakkında haber yapan gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunurken, Gül’ün görevden alındığı Park Bahçeler Müdürlüğü’nde ise yeni bir tartışma ortaya çıktı. 

Edinilen bilgilere göre Adnan Gül döneminde, Destek Hizmetleri tarafından Park Bahçeler birimin hizmetine verilmek üzere yapılan sulama ihalesinde, arazöz araçlar teslim edilirken binek aracın teslim edilmediği ortaya çıktı.

Binek araç teslimatı yapılmadı

Park Bahçeler Müdürlüğü’nde yapılan devir teslimden sonra binek aracın teslim edilmemesi üzerine Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevinden alınan Gül’e, yazılı olarak yapılan bildirimde, binek aracın, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne teslim edilmesi istendi. Ancak basına yansıyan ‘36 AAG 235’ plakalı beyaz Passat araç teslim edilmedi. Bunun üzerine ihaleyi alan firma, ihale gereği, Megana marka yeni bir araç getirerek teslimatını yaptı.

Eski araç gizemi sürüyor

Gül’ün firmadan aldığı Passat marka araç, belediye içerisinde tartışmalara da neden olurken, konuyla ilgili görüştüğümüz, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ihalenin şartlarına göre yapıldığını belirterek, araçların, Park Bahçeler Müdürlüğü hizmetine verildiğine dikkat çekti. Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise, devir teslim sırasında sulama araçlarıyla birlikte binek araç teslimatı yapılmadığına dikkat çekerek, “Bize, araçların teslimatı yapıldığı esnada herhangi bir binek araç teslim edilmedi. Daha sonra talep ettiğimizde ise şartnameye uyan Megan marka bir araç şirket tarafından getirilerek teslim edildi. Ama bahsi geçen Passat marka bir araç teslim edilmedi,” dedi.

İpekyolu Belediyesi’nde ‘Passat’ tartışması - Passatt
Tartışmalara konu olan araç

İddialara göre, tartışmalara neden olan Passat marka aracın, Adnan Gül tarafından getirildiği ve resmi bir tutanak tutulmadan her ay, ihaleyi alan firmadan, Passat marka araç için 20 bin TL’yi elden aldığı belirtildi. Saha kontrolleri maksadıyla kullanılması gereken araç, Adnan Gül’ün çifte müdürlüğü döneminde, kendisi tarafından makam aracı olarak kullanıldı. Gül’ün makam aracı olan Passat’ın akıbeti ise merak konusu oldu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz İpekyolu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Gül ise, sorularımızı cevapsız bıraktı.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde ‘Passat’ tartışması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar
    22 Haziran 2023, 15:48

    Van tüm bldylerinde yolsuzluklar ayyuka ya çıkmış olup. Kiralık araçların ahdi hesabı yok .bu kadar talana kim dur diyecek.ozellikle Edremit ilçe belediyesi .kiralık aralarla müdürler şefler evlerinden alinmalar tekrar evlerine barakmalar.bu nasıl bir talan .az maaşımı alıyorlar ki .yazıklar olsun

    Cevapla