İran’da sular durulmuyor: Tehditlere rağmen halk sokaklarda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran‘da Jina Mahsa Emini’ni katledilmesi ardından sular durulmuyor. Her geçen gün gözaltı sayısı yükselirken, İranlı milletvekilleri, son günlerde tutuklanan protestoculara katı cezalar verilmesi çağrısında bulundu.

İran’da 22 yaşındaki Jina Mahsa Emini’nin “ahlak polisi” tarafından gördüğü şiddet nedeniyle katledilmesi ardından İran’da tansiyon düşmüyor. Uluslararası haber ajansları,ülkedeki gösteriler tırmanırken, İran Parlamentosu‘nun ise ezici bir çoğunlukla protestocular için ölüm cezası lehinde oy kullandığını yazdı. İran’da 16 Eylül’den bu yana eşi görülmemiş düzeyde protestolar ve halk ayaklanmaları yaşanıyor.

Kadın protestocular özellikle Ayetullah Ali Hamaney liderliğindeki İran rejiminin koyduğu kurallara aykırı olarak başörtülerini yakıyor ve saçlarını kesiyor.

Sert cezalar hazırlanıyor

İranlı milletvekilleri, son günlerde tutuklanan protestoculara katı cezalar verilmesi çağrısında bulundu. CNN, İran Parlamento’sunun 227 üyesi tarafından imzalanan bir mektupta protestoculara “mümkün olan en kısa sürede iyi bir ders olacak” şekilinde sert bir ceza verilmesini istediğini bildirdi.

İran hükümet sözcüsü Mesud Setayeshi, “Artık halk yetkililerden, rahatsızlığa neden olan protestoculara sağlam, caydırıcı ve yasal bir şekilde ilgilenmelerini talep ediyor” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da sular durulmuyor: Tehditlere rağmen halk sokaklarda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir