İranlı turistler yılbaşına Van’da girecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarının açılmasıyla birlikte Van’a gelmeye başlayan İranlıların, yılbaşı tatili için de ciddi bir rezervasyon yaptırdıkları belirtildi.

Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarından biri olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte İranlılar hafta sonları ve özel tatil günlerinde Van’a gelmeye başladı.
Prestij Haber’e göre, ülkelerindeki diğer tatil günlerinde olduğu gibi İranlılar, yılbaşı tatili için de Van’ı tercih ediyor. İranlıların, yılbaşı tatili için şimdiden otellerde ciddi bir rezervasyon yaptırdıkları öğrenildi. 

5 Gün Kalacaklar

Edinilen bilgilere göre, İranlılar yaptırdıkları rezervasyon doğrultusunda 27 Aralık günü Van’da olacaklar, 1 Ocak 2022’de de ülkelerine geri dönecekler.
Sınır kapılarının açık olduğu yıllarda da İranlıların yılbaşı tatili için en çok tercih ettikleri il, yakın mesafe ve yeterli altyapı nedeniyle Van oldu.

Sektörü Ayakta Tutuyorlar

Van’daki turizm sektörü açısından İranlılar şu sıralar önemli yer tutuyor. Kültür turlarının durağanlaştığı bir dönemde sınır kapısındaki hareketlilik, sektörü ayakta tutan bir özelliğe sahip…
Vangölü Havzası Turizm Derneği Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, İran pazarının şu sıralar sektörü ayakta tutan bir noktada olduğunu söyledi.
Kültür turlarının şu anda olmadığını belirten Tunçdemir, “İranlılar, rezervasyonlarını yaptırıyorlar, biz de otellere yönlendiriyoruz. Şu anda sektörü ayakta tutan İranlı turistlerdir. Kültür turları için Vangölü Ekspresi’ni bekliyoruz. Yakında gelecek. Oradan da ne kadar faydalanabilirsek o kadar iyi olur,” dedi.

“Tüm Esnaf Fayda Görüyor”

Türkiye’deki döviz hareketliliği nedeniyle İranlıların daha önce pahalıya aldıkları bir şeyi şimdi daha ucuza alma imkânına kavuştuklarını belirten Tunçdemir, “Van, İranlılar için daha cazip hale geldi. Tüm esnaf fayda görüyor. Tatillerini Van’da değerlendiriyorlar. Yılbaşında geliyorlar, diğer tatil günlerinde geliyorlar, Nevruzda gelecekler, bu, sektör için çok iyi bir gelişmedir. İranlılar bir de fedakardır, kadirşinastır, her tür zorluğa rağmen geliyorlar. Bu çok iyi bir şey,” diye konuştu.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı turistler yılbaşına Van’da girecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir