Kadın katliamları hız kesmiyor: Ağustos ayında 33 kadın katledildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KCDP, Ağustos ayında 33 kadının, erkekler tarafından katledildiğini duyururken, 15 kadının ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ağustos ayına ilişkin kadına yönelik, şiddet verilerini paylaştı. Buna göre, geçen ay 33 kadın, erkek şiddetinin kurbanı olurken, 15 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Yaşamlarına ilişkin, aldıkları kararlar ölüm nedeni oluyor

Açıklanan rapora göre öldürülen 33 kadından, 14’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek ve ilişkiyi reddetmek gibi yaşamlarına ilişkin, almak istedikleri kararlar nedeni ile katledildiler. İki kadın, ekonomik gerekçelerle öldürülürken, 17 kadının ise hangi gerekçe ile öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor

Yaşanan ölüm olaylarında, kadınların en yakınlarında bulunan, eş, sevgili, oğul, baba veyahut erkek kardeş tarafından öldürüldüğü görülüyor. Raporda yer alan çarpıcı bir detaya göre, geçen ay öldürülen kadınların yüzde 45’i evli olduğu erkek tarafından katledilirken, bu kadınların yüzde 61 ise kendi evlerinde öldürüldü.

 Yine erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren 33 kadının 15’i evli olduğu erkek, biri eskiden evli olduğu erkek, beşi birlikte olduğu erkek, üçü akrabası, dördü babası, biri oğlu, biri internetten tanıştığı, üçü ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın katliamları hız kesmiyor: Ağustos ayında 33 kadın katledildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir