Kadınların emeğini gasp eden AKP, Van’da sosyal medya gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van il örgütü tarafından Edremit ilçesinde ‘AK Parti İl Başkanlığı Hatıra Ormanı’ tabelası astığı alanda ağaç olmaması sosyal medyada dalga konusu oldu.

Orman Şefliği Müdürlüğü bulunmasına rağmen, ormanı olmayan birkaç ilden biri olan Van’da, orman oluşturma yerine tabelalar dikilmeye başlandı. AKP Van İl Örgütü de Edremit ilçesinde bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafındaki alana ‘AK Parti İl Başkanlığı Hatıra Ormanı’ tabelası yerleştirilmişti. Tabelanın bırakıldığı alanda hiç ağaç bulunmaması ise sürekli sosyal medya da alay konusu oluyor. Bir haftada çok sayıda yurttaş alanda çektiği video ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak, uygulamayı eleştirdi.

Alanda daha önce kadınlar adına fidan dikilmiş

Sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulunan Van Barosu Avukatlarından Ebru Demirtepe, yaşananlara tepki göstererek şu paylaşımda bulundu: “2021 yılının 8 Mart’ında Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Van Bölge Hastanesinin arkasında bulunan boş araziye baromuzun her kadın avukatı adına birer fidan dikmiştik. Bugün gördüm ki oraya AKP Hatıra Ormanı adı verilmiş. Kime sordunuz bunu?”

‘Kadınların emeği çalınmış’

Demirtepe’nin paylaşımını alıntılayan Aktivist Zozan Özgökçe ise, “Tam bir skandal. Biz burası orman değil demiştik. Meğer dikilen ağaçları da kadınlar dikmiş. Kadınların emeğini çalmak helal bunlara zaten” eleştirisinde bulundu.

Ahmet Ertan isimli yurttaş ise, şu paylaşımda bulundu: “AKP’nin ‘çorak’ hatıra ormanı alay konusu haline geldi: ‘Ormana bak maaşallah!’ Van’da AKP İl Başkanlığı tarafından ‘hatıra ormanı’ yapılmak istenen arazide, ağaçlardan geriye sadece tabela kaldı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadınların emeğini gasp eden AKP, Van’da sosyal medya gündeminde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir