Kansere yakalanmış kadınlar doğa yürüyüşü ile hastalığa meydan okuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymaniye’de kansere yakalanmış çok sayıda kadın, kronik rahatsızlıklarının acısını hafifletmeye yardımcı olabileceğine inanarak doğa yürüyüşü ve diğer fiziksel egzersizler yapıyor.

50 yaşındaki Bayan Hama Salih, dağcılık ve diğer spor egzersizlerinin sağlığının iyileşmesine katkıda bulunduğuna ve daha sonra iyileşmesine yardımcı olduğuna inanan kanser hastalarından biri.

Bayan, annesini ve büyükannesini kanserden kaybettiğini söylüyor.

“Yürürken hep yere düşerdim. Moralim bozuldu, buna ağladım. (Kanserden) yürüyemedim bile. Sonra yavaş yavaş yürümeye başladım, Guyje Dağı’na ve ardından diğer dağlara tırmandık” dedi.

Rûdaw’a konuşan Salih, doktorunun bir daha asla normal bir hayat yaşayamayacağına dair sözlerine nasıl meydan okuduğunun hikayesini anlattı.

“Doktorumun bana ‘ayaklarının üzerinde yürüyebilmen, normal bir insan gibi yaşaman mümkün değil’ dediği anı bir daha asla unutmayacağım. Allah’a şükür bunu da geçtim. Allah’a şükür artık mutlu bir hayat yaşıyorum” diye konuştu.

Salih ve arkadaşları 2013 yılında Kanserle Mücadele Derneği’ni kurdular. Derneğin temel amacı, egzersiz ve eğlence etkinlikleriyle kanser hastalarını hastalıkla savaşmaya teşvik etmek.Kansere yakalanmış kadınlar doğa yürüyüşü ile hastalığa meydan okuyor - i%C3%A7eriBayan Hama Salih, Rûdaw’a konuşuyor.

Kanser hastalarına, doktorları tarafından, yüksek tansiyon ve diyabet hastası diğer kadınların katıldıkları kapalı spor salonlarında haftada üç gün egzersiz yapmaları tavsiye edildi. Ellili yaşlarda, meme kanserinden kurtulan İranlı bir Kürt kadın olan Farah Muradsalimi tarafından eğitiliyorlar.

Süleymaniye’deki spor salonunda, rahatsızlıklarından kurtulmalarına yardımcı olan bir dizi farklı antrenman görüyorlar.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kansere yakalanmış kadınlar doğa yürüyüşü ile hastalığa meydan okuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir