Kapıköy Sınır Kapısı’nda ‘Muhteşem Cuma’ yoğunluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapıköy Gümrük Kapısı’nda ‘Muhteşem Cuma’ yoğunluğu yaşanıyor. Kapıköy Gümrük Kapısı’nda dün 3 bin 500 kişinin girdiği kaydedildi.1 ayda ise bu sayı 20 binlere ulaştı.

Dünyaca ünlü markaların yaptığı indirimden faydalanmak isteyen İranlılar, soluğu en yakın il olan Van’da alıyor. Günlük ortalama bin kişinin giriş yaptığı Kapıköy Gümrük Kapısı’nda 1 günde 3 bin 500 kişinin girdiği kaydedildi. Van’ın Saray ilçesindeki İran’a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nda, Black Friday (Muhteşem Cuma) yoğunluğu yaşanıyor. İranlı turistler, ünlü markaların indirimlerinden yararlanmak için Van’a akın etti.

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020’de araç ile yaya geçişlerine kapatılan Kapıköy Gümrük Kapısı, 1 yıl sonra yeniden açıldı. İran’da artan vakalar nedeniyle kısmi geçişlerin mümkün olduğu sınır kapısı, 9 Ekim’den itibaren ise tamamen açıldı.

Muhteşem Cuma Yoğunluğu

İranlı turistler, tatil rotalarını yeniden Van’a çevirirken, bugünlerde ise Muhteşem Cuma yoğunluğu yaşanıyor. Dünyaca ünlü markaların yaptığı indirimden faydalanmak isteyen İranlılar, soluğu Van’da alıyor. Bu durum zaman zaman Kapıköy Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Saray Kaymakamlığı da 8 Kasım’dan bu yana 6 bin 691 İranlı turistin geçiş yaptığı sınır kapısında, ulaşımın aksamaması için tedbir aldı.

Yetkililer, 3 gün sürecek olan indirimli alışveriş günlerinden faydalanmak isteyen İranlıların yoğun şekilde gelmeye devam ettiğini belirtti. Günlük ortalama 800 kişinin giriş yaptığı gümrük kapısından dün 3 bin 500 kişinin girdiğini söyledi.

(DHA)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kapıköy Sınır Kapısı’nda ‘Muhteşem Cuma’ yoğunluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir