Katil zanlısı Mehmet Veysi Şengüler ilk ifadesi: ‘Uzun zamandır öldürmek için plan yaptım’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Haber -Van’da eşini ve ticaret yaptığı kişi öldüren devletin kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Veysi Şengüler tutuklandı. Katledilen Zeynep Şengüler’in ailesi namus cinayeti süsü verildiği iddia etti. Zanlı ilk ifadesinde de cinayeti uzun zamandır kurguladığını itiraf etti.

Van’ın Beşyol mevkiinde dün yaşanan ve Veysel Coşkun ile Zeynep Şengüler’in öldürülmesiyle sonuçlanan olayın ayrıntıları netleşmeye başladı. Olayda öldürülen Zeynep Şengüler, memleketi olan Bitlis’in Hizan İlçesi’ne götürülerek merkez Mezarlığında toprağa verildi. Veysel Coşkun ise Van merkeze bağlı Köyrüköy Mahallesi’nde toprağa gömüldü. Olaydan sonra tutuklanan zanlı Mehmet Veysi Şengüler ise çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak Van M Tipi Cezaevine gönderildi. Tutuklanan Şengüler’in ifadesinde ise olayı nasıl tasarladığı ortaya çıktı.

Eşinin adına sosyal medya hesabı açmış

Tutuklanan Mehmet Veysi Şengüler’in (50), ilk ifadesinde, aldatıldığını düşündüğü için uzun zaman plan yapıp cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde, eşi Zeynep Şengüler’in kendisini aldattığını düşündüğü için cinayetleri işlediğini belirtti. İlk ifadesinde zanlı Mehmet Veysi Şengüler, “Uzun zaman öldürmek için plan yaptım. Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun’u öldürdükten sonra da kulağını kestim” dedi.

Zanlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olduğu ortaya çıktı

Olayın zanlısı Mehmet Veysi Şengüler’in,  Ağrı Patnos doğumlu olduğu öğrenilirken, ilk zamanlar imamlık yaptığı, daha sonra girdiği sınavla öğretmenliği kazanlığı ve uzun yıllardır Van’da öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı. Şengüler’in eşine telefon kullandırtmadığı ve sık sık şiddet uygulandığın da iddialar arasında.

Berdel ile evlenmiş

Mehmet Veysi Şengüler ile Zeynep Şengüler’in 30 yıl önce berdel ile evlendirildiği ortaya çıktı. Çiftin dört çocuk sahibi olduğu da öğrenilen bilgiler arasında. Katledilen Zeynep Şengüler’in ailesi ajansımıza verdiği bilgiler şu şekilde: “Olay namus cinayeti olarak aktarılıyor ancak Zeynep telefon bile kullanmıyordu. Eşi evden çıkmasına dahi izin vermiyordu. Evden çıkamayan bir kadın eğer aldatma niyetinde olursa niye oğlu ile olay yerine gitsin. Bu mümkün değildir. Zaten olay günü de eşi ve oğlu ile cıktı. Kesinlikle tek başına çıkmadı.”

‘Borç yüzünde olay çıktı, namus süsü verildi’

Aile fertlerin diğer iddialarına göre de Mehmet Veysi Şengüler ile Veysel Coşkun arasında arazi parası yüzünde anlaşmasızdık yaşanmış ve olayın parasal konulardan kaynaklandığı ve sonrasında ‘namus cinayeti’ sürü verilmek istenmiş.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken savcılık dosyaya gizlilik kararı koydu.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katil zanlısı Mehmet Veysi Şengüler ilk ifadesi: ‘Uzun zamandır öldürmek için plan yaptım’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir