AKP Van İl Başkanı Türkmenoğlu’nun şoförü İpekyolu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne atandı iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi noter huzurunda, kurayla 45 işçiyi işe alacağını duyurmuştu. İsmi listede çıkanla AKP ve TÜGVA’nın listesi tutmadı. Belediye işe alımları durdurmanın yanında isimleri çıkanları kazma kürek mülakata soktu.

Son zamanlarda TÜGVA ve AKP’li milletvekillerinin kurumlara liste göndererek iş alımlarına müdahale ettiğine ilişkin haberler sıkça gündemdeki yerini koruyor. En son AKP’nin Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in, Van İl Müftülüğüne mülakata girecek ‘yakınları’ için yazılı talimat gönderdiği ortaya çıkmıştı. AKP İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun eski şoförü C.A’de torpilli olarak İpekyolu Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürlüğüne personel olarak atanmıştı.

Bu işte bir terslik var: AKP ve TÜGVA listesiyle kurada kazananlar listesi tutmadı

İşçi alımlarında da İpekyolu Belediyesi’nde usulsüzlük yaşandığı ortaya çıktı. İpekyolu Belediyesi 20 Aralık 2021’de, 5 ay 15 gün için geçici işçi alımı için resmi internet sayfasında duyuru yaptı. Resmi duyuru formunda işe alınacak personellerin noter huzurunda yapılacak kura ile belirlediği yazılıyordu. İlk yapılan kurayla 45 asil, 45 de yedek olmak üzere 90 kişi belirlendi. Ancak iddiaya göre TÜGVA ve AKP tarafından işe alınılması istenilen isimler kurayla seçilenlerle uyuşmayınca personel alım şartnamesinin dışına çıkılarak 90 kişi daha tekrar kurayla listeye eklendi. 

Liste uyuşmayınca kazma kürek mülakatına tabi tuttular

Bununla yetinmeyen belediye yönetimi, şartnamede belirtilmemesine rağmen işçilerileri mülakata aldı. Berivan Kültür Merkezine toplanan 180 işçiye kazma kürekle mülakat yapıldı. Kura sonucu belirlenen isimler normal koşullarda bir hafta içinde işe alınması gerekiyorken tüm işçilerin kazma kürek mülakatını 27 Aralık 2021’de geçmesine rağmen 40 günden fazladır işe alımları yapılmıyor.

‘Amaç birilerini eleyip kendi yandaşlarını listeye koymaktı’

Mülakatta yer alan ve ismini vermek istemeyen bir işçi, “Zaten biz beden işçisiyiz. Kazma kürek işi için belediye başvurduk. Eğer ki sağlığımız bu iş için uygun değilse yasal olarak başvuru yapmamız ve işe başlamamız mümkün değil. Belliki mülakatın amacı birilerini eleyip kendi yandaşlarını listeye koymaktır. Ben ömrümde böyle bir mülakat görmedim, herhalde dünyada örneği yok. Bir tarafta insanlar eline kazma kürek mülakatına girerken diğer taraftan yakınları Kuran-ı Kerim okuyor ki mülakatı geçsin diye. Yazık bu insanlar böyle bir duruma düşürülmemeli” dedi. 

Konuya ilişkin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü birimini aradık. Ancak telefona cevap verilmedi.

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Van İl Başkanı Türkmenoğlu’nun şoförü İpekyolu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne atandı iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir