Keşfedilmeyi bekleyen bir sanatçı: Hasret Tok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söylediği Kürtçe parçalarla Van’da büyük beğeni toplayan Sanatçı Hasret Tok, keşfedilmeyi bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=EDzyfXNqrHs&t=8s

Kürtçe şarkı seslendiren çok sayıda sanatçı keşfedilmeyi bekliyor. Bu sanatçılardan biri de Van ve yörede yaptığı müzikle son zamanlarda isminden söz ettirilen Hasret Tok, özelikle Kürtçe seslendirdiği parçalarla büyük beğeni topluyor. Dört kardeşli bir aileden gelen Tok, son zamanlarda kentte yapılan birçok etkinlikte boy göstermeye başladı. Tok son olarak, ‘Oy Qedere’ isimli bir klip çekimine başladı. Kadın sanatçı olarak yaşadıkları zorluklara her zaman göğüs geldiğini de vurgulayan Tok, kadın sanatçıların daha fazla görünür kılınmasını istedi.

Keşfedilmeyi bekleyen bir sanatçı: Hasret Tok - sanatci hasret tok 3

‘10 yıldır müzik yapıyorum’

Çocukluk yaşında müziğe başladığını dile getiren Tok, “26 yaşındayım. Ancak 13 yıldır müzik ile uğraşıyorum” dedi. Müziğe çocukken komşuların düğününde başladığını da dile getiren Tok, müziğe başlama sürecini şöyle anlatıyor: “Daha çocuktum. Komşumuzun düğünü vardı. Müzik falan çalıyordular. O zaman tabii çocuğum bilmiyorum. Şarkı için çağırdılar beni. ‘Hasret Hanım işte gelip okur musunuz?’ falan filan. Çünkü herkes sesimin güzel olduğunu söylüyordu o zamanlar. Tamam dedim okuyayım. Gittim bir parça okudum. O şekilde. Sonradan zaten az çok devamları falan geldi.”

Keşfedilmeyi bekleyen bir sanatçı: Hasret Tok - sanatci hasret tok 2

Depreme denk geldi

Amacının yaptığı müzikle daha iyi yerlere gelmek olduğunu da dile getiren Tok, “Ben işimi profesyonel yapıyorum. Kadın sanatçılarımızın daha çok olmasını istiyorum. Daha çok artmasını istiyorum. Bu sebeple daha güzel yerlere geleceğimizi umuyorum” dedi. Çalışmalarıyla ilgili hazırladığı klipten de bahseden Tok, “Son olarak İstanbul’a gidip bir klip çektim. Depreme denk geldi. Gözyaşları içinde klipimi çektim. Bundan dolayı çok duygusal bir klip oldu” diye konuştu.

Tok, müzik çalışmaları dışındaki zamanı evde annesine yardım ederek geçirdiğini de dile getirdi.

Serhat News

HABER-VİDEO-MONTAJ: Serhat Ece – Baran Tarhan

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Keşfedilmeyi bekleyen bir sanatçı: Hasret Tok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir