Kuran kursunda 7 çocuğa tecavüz eden failin cezasını istinaf bozdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatılı Kuran kursunda 7 çocuğa tecavüz eden Hakan Aslankafa’ya verilen hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından “duruşmada çocukların dinlenilmemesi” gerekçesiyle bozuldu. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği karar tepki göstererek, “Çocuklara bu travmayı tekrar yaşatmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.  

Erzurum’da Diyanet İşleri Bakanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Kuran Kursu’nda 7 çocuğa sistematik bir şekilde tecavüz eden belletmen Hakan Aslankafa’ya yargılandığı davada 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Erzurum İstinaf Mahkemesi duruşmada çocukların dinlenilmemesini gerekçe göstererek, kararı bozdu ve dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi. 

‘Çocuğun üstün yararı ilkesi çiğnendi’

İstinaf Mahkemesi’nin kararı sonrası Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mağdur çocukların beyanları daha önce Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) kamera önünde pedagog ve savcı yanında alınmıştı. Talebimiz doğrultusunda, ‘çocuğun üstün yararı’ ilkesince, çocuklar tekrar duruşmaya getirilmediler. Duruşmada bu görüntüler izlendi. Bugün bir üst mahkemenin kararı bozduğunu öğrendik. İstinaf Mahkemesi çocukların duruşmada dinlenmesi gerektiğine karar vererek, bu sebeple kararı bozdu. Bu durum, ‘çocuğun üstün yararı ilkesinin’ çiğnenmesidir.” 

‘İtiraz edeceğiz’

Dernek, açıklamanın devamında; “Çocukların duruşmaya çağrılması, kalabalık heyet, avukatlar ve istismar failinin önünde tekrar yaşadıklarını anlatmaya çalışmaları kabul edilemez, çocuklarımızı tekrarlayan şekilde incitir, örseler, ağır travmaya maruz bırakır. Çocuklarımız aylardır psikolojik destek alıyorlardı. Derneğimiz ilk duruşmada buna itiraz edecek. Çocukları duruşmaya götürmeyerek tepkimizi göstereceğiz. Çocuklarımızın incindikleri yeter, bir kez daha incinmelerine izin vermiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Dava avukatlarından ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey, istismar mağduru çocukları bir kez daha duruşmaya götürmeyeceklerini belirterek, “Çocuklarımıza tekrar aynı travmayı onlarca kişinin önünde yaşatmalarına ve istismar faili ile karşı karşıya gelmelerine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Ne olmuştu?

Erzurum’da 2021 yılında Diyanet İşleri Bakanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 7 çocuğa kursun belletmeni Hakan Aslankafa tarafından 5 ay boyunca sistematik bir şeklide tecavüz edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından Hakan Aslankafa hakkında “Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, on iki yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı, hakaret, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, çocuğun cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı. Açılan davada mahkeme 31 Mayıs 2022’de sanık Hakan Aslankafa’ya “nitelikli cinsel istismar” suçundan toplam 119 yıl 6 ay hapis cezası verdi. MA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuran kursunda 7 çocuğa tecavüz eden failin cezasını istinaf bozdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir