Mermer ocağına karşı çıkan köylü soruşturmalık oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Gürpınar İlçesine bağlı Yurtbaşı (Şexan) köyünde mermer ocağına karşı çıkan bir köylü hakkında soruşturma açıldı.  Bir askeri personelin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ismi geçen yurttaşın cezalandırılması istendi.

Van Barosunun müdahil olduğu hukuksal süreç devam ederken, olaydan sonra şikayetçi olan köylüler ise, soruşturmalık oldu. 25 Mayıs 2021’de meydana gelen olayların ardından köylüler ve askerler karşılıklı olarak birbirinden şikâyetçi oldu. Yurttaşların yaptığı şikâyet başvurusuna takipsizlik kararı veren Gürpınar Cumhuriyet Savcılığı, askerlerin köylülere ilişkin yaptığı başvurulara ilişkin ise soruşturma başlattı.

Mermer ocağına karşı çıkan köylü soruşturmalık oldu - WhatsApp Image 2022 01 20 at 16.58.31 2

Köylülerin üzerine ateş eden uzman çavuş şikâyetçi oldu

Güzelsu Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş R.A’nın yaptığı şikâyet başvurusu üzerine Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame de köylülerden Hadi Yücel’in Uzman Çavuş R.A’yı darp ettiği iddia edildi. Hakkında dava açılan köylülerden Hadi Yücel ise verdiği ifadesinde olay günü tek amacının ahırlarının yıkılmasını engellemek olduğunu ve oluşan kargaşa esnasında itiş kakış yaşandığını söyledi. Gürpınar Cumhuriyet Savcılığı ise köylülerden Hadi Yücel’in suçu işlediği yönünde kamu davası açılması yönünde yeterli delil oluşturduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. 

Mermer ocağına karşı çıkan köylü soruşturmalık oldu - httpswww.youtube.comwatchvaAxP56YPh2E1

Hazırlanan iddianame Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.

Ne olmuştu

Mayıs 2021’de Gürpınar ilçesine bağlı Yurtbaşı (Şexan) Mahallesi’nde  yapılmak istenen mermer ocağına karşı çıkan köylülerin üzerine ateş açılmasının ardından on iki köylü gözaltına alınmıştı. Köylülere ait olan ahırlarda olay yerine götürülen iş makineleri tarafından yıktırılmıştı. Gözaltına alınan köylüler karakolda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Gürpınar Kaymakamlığı ise yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada askerlerin uyarı amaçlı havaya ateş ettiğini, yaralı kimsenin bulunmadığını ve bazı askerlerin atılan taşlardan dolayı yaralandığını kamuoyuna açıklamıştı.

Mermer ocağına karşı çıkan köylü soruşturmalık oldu - httpswww.youtube.comwatchvaAxP56YPh2E2

Kamuoyunda uzun süre gündem olmuştu

Yüze yakın hanenin bulunduğu ve yedi yüze yakın yurttaşın yaşadığı mahallede yaşanan olaydan sonra başta Van olmak üzere çevre illerden gelen onlarca heyet tarafından ziyaret ederek, mermer ocağına karşı köylülere destek mesajları verilmişti.

(ro-sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mermer ocağına karşı çıkan köylü soruşturmalık oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir