Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam rakamı belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emekliye ek zam müjdesi. TÜİK rakamları açıkladı. Dört gözle beklenen maaş zammı netleşti.

Uzun yıllardan beri büyük bir heyecanla beklenen EYT düzenlemesi önce meclisten geçti ardından da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yani EYT’liler artık resmen emeklilik dilekçesi vermeye başlayabilir. Bir yandan EYT sevinci yaşanırken bir yandan da emekliye ek zam müjdesi geldi. Nisan ayından itibaren Maaşlar zamlı olarak hesaplara yatacak. TÜİK zam oranını da duyurdu.

İlk maaş Nisan ayında alınacak

EYT’liler ilk emekli maaşlarını Nisan ayından itibaren alacak. Tam da bu sırada Türkiye İstatistik Kurumu tarafından büyüme rakamları açıklandı. 2022 yılı Ekonomik büyüme kaynaklı maaş artışı emeklilere de yansıyacak. Hem SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisi hem de EYT’liler büyüme zammı alacak.

2022 yılında ekonomik büyüme belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye’nin 2022 yılı büyüme rakamları açıklandı. Açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2022 yılında yüzde 5.6 oranında büyüme gösterdi. Mevcut uygulamaya göre büyüme rakamları Bu yıl ocak ayından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına artış olarak yansıyacak. Yani ocak ayından itibaren emeklilik dilekçesi veren SSK BAĞ-KUR emeklisi memur emeklisi ve EYT’liler büyüme zammı alacak.

Emekli maaşlarına yüzde 1.68 zam

Milli gelir artışı emekli maaşlarına zam olarak yansıyacak. Büyümenin yüzde 30’u oranında yapılacak olan zam yüzde 1.68 olarak gerçekleşecek. Yani nisan ayında emekli maaşlarına büyüme zam mı eklenecek ve Maaşlar yüzde 1.68 zamlı olarak hesaplara geçecek.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam rakamı belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir