Mustafa Sarıgül’e ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen Vanlı esnaf gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van ziyaretinde kendisine “Burası Kürdistan’dır” diyen esnaf Hacı Tunç, gözaltına alındı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Van’da, esnafla bir araya geldi. Sabah saatlerinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluşan Sarıgül ve beraberindeki heyet, daha sonra İpekyolu ilçesinde esnafı ziyaretinde bulundu. Sarıgül’ün ziyareti sırasında konuştuğu esnaf Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğu’yu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi.

Bin, 2 bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi. Esnaf Tunç’un sözlerinin ardından Sarıgül, “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, düşüncesini özgür bir şekilde konuşur. Hudut ve bayrak birliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olacağız” dedi.  

Bilgi Verilmiyor

Öte yandan Mezopotamya Ajansının aktardığı bilgiye göre, Sarıgül pazardan ayrıldıktan sonra Tunç’un işyerini basan polisler, esnafı gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürdü. Tunç’un avukatı, gözaltı işleminin neye dayandırıldığına dair kendilerine bir bilgi verilmediğini söyledi.

(Wan Haber)

Fotoğraf: Wan Haber

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mustafa Sarıgül’e ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen Vanlı esnaf gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir