Newroz ateşinin ısıttığı Doğubayazıt’ta: Bu Newroz özgürlük Newrozu olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Newroz ateşinin ısıttığı Doğubayazıt’ta konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Vekili Tayip Temel, “Bu Newroz, tutsakların bırakılmasına, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması ve sesini duymamıza vesile olacaktır” dedi. 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde on binlerin katıldığı Newroz, kutlama alanına yürüyüşle giriş yapıldıktan sonra başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine atılan sloganının dinmediği alanda, Öcalan’ın fiziki özgürlüğü haykırıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Gönül Öztürk, “Bu Newroz’u büyük bir inanç ve dirençle karşılıyoruz. Alanı dolduran halkımız bir kez daha sorunun masada olduğunu göstermiştir” dedi. HDP İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, Kürtlerin, zulme karşı her yerde Newroz ateşini yaktığını söyledi.

Newroz ateşinin ısıttığı Doğubayazıt’ta: Bu Newroz özgürlük Newrozu olacak - dogubayazit newroz kutlamasi son1

Ardından konuşan HDP Uzlaşma Kurulu Üyesi Diba Keskin, şunları belirtti: “Newroz Kürt halkıdır. Newroz Kurdistan kentleri ve dağlarıdır. Herkesin yüreğinde bugün bu ateş alevleniyor. Önümüzde önemli bir seçim var. Bu Newroz bizim için birlik Newroz’udur. Birbirimize sahip çıkmazsak, ölüm ve zulüm payımız olacak. Eğer birbirimize sahip çıkarsak gelecek bizimdir. Bu duygularla seçime gidiyoruz. Yine bir deprem oldu ve 11 kentimiz bir talanın altında yıkıldı. Halkımız sahipsizlikten enkazların altında hayatlarını kaybettiler. Onların ‘Kurtarın’ seslerini duydukça öfkelendik, isyan ettik. Bu ölümler ‘kader’ değil, iktidarın rant ve halkın sahipsizliğiydi.” 

‘Hesap soracağız’

“Cezaevlerindeki yoldaşlarımıza ve Sayın Öcalan’a selam gönderiyoruz” diyerek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Van Milletvekili Tayip Temel de, “Bazıları yanlış bir politikayla Sayın Öcalan’ı unutturmak istiyor. Ama bu mümkün değil. Bu felsefe, umut ve inanç unutturmaz. Kimse Kürt halkını, gençleri, kadınları kandırmaya kalkmasın. Ne olursa olsun tecrit kırılacaktır ve o kutsal sesi bir daha duyacağız. AKP-MHP iktidarı, şuan Kürtlüğü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kürtlerle sorunları olmadığını söyleyenler yalan söylüyor. Halkımız yaptıklarının hesabını soracaktır. Şuan Bazîd’te bir ihanet kuruyorlar. Bazıları, ‘partisiz de olur’ diyor. Size ihanet edenlere hesabını soracağız” ifadelerini kullandı. 

Newroz ateşinin ısıttığı Doğubayazıt’ta: Bu Newroz özgürlük Newrozu olacak - dogubayazit newroz kutlamasi son2

Kürt halkına düşmanlık yapan iktidarın yeni bir plan peşinde olduğunu belirten Temel, “14 Mayıs bizim için Rojava’nın, Roboski’nin, Cizre’nin ve depremin meydana geldiği kentlerin hesap sorma günüdür. Kürt halkı büyük saldırılarla karşı karşıyadır. Rojava’ya yönelik işgal halen devam ediyor. İran’da Rojhilat halkına karşı katliam politikaları devam ediyor. Güney Kurdistan’da ihanet devam ediyor. Kürt halkı bir statü elde edene kadar katliam tehlikesi devam eder. Buradan herkese sesleniyorum; partimizin çatısı altında örgütlenin ki tüm bu yaşananların hesabını soralım. Bu Newroz, tutsakların bırakılmasına, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması ve sesini duymamıza vesile olacaktır” dedi. 

Temel’in konuşmasının ardından yakılan Newroz ateşinin etrafında halaya duran gençler, sloganlar attı. Newroz, daha sonra müzik dinletisiyle devam etti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Newroz ateşinin ısıttığı Doğubayazıt’ta: Bu Newroz özgürlük Newrozu olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir