Öğretmenliği bırakıp arıcılığa başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde yaşayan Hacer Es, üniversiteden sonra atandığı öğretmenliği bırakıp baba mesleği olan arıcılığı tercih etti. Genç kadın, kovanlarını kışın sıcak, yazın ise serin bölgelere götürüyor.

Hakkari Objektif’in haberine göre Yüksekova’da ikamet eden 28 yaşındaki Hacer Es, 8 yıl önce kararını vererek arıcılığa başladı. Babası ve dedelerinin peşinden giden Es, arı dolu kovanlarını yazın Şemdinli ve Derecik yaylalarına çıkarıyor.  

Şu an 50 kadar kovanı bulunan Hacer Es, “Eskiden dedelerim bu işi yapardı, şimdi ben onların mesleğini devam ettiriyorum. Üniversiteyi okudum ama bu iş bana daha güzel geldi. Geleneksel ve doğal olan işleri tercih ediyorum,” dedi.

Kızına her işinde destek veren baba Yunus Es ise arıcılıkla ilgili tecrübelerini aktarıyor.

Yunus Es, “Kızım şimdi benden daha iyi anlıyor. Okuldan aldığı öğrenim tecrübesi de bu işi daha iyi kavramasını sağlıyor. O, şimdi arıcılığı çok iyi biliyor. Ben 25 yıldır bu işi yapıyorum, kızım da 8 yıldır başladı,” diye konuştu.

Hakkari ve özellikle Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri balıyla tanınan bölgeler.  Buralarda çok sayıda aile geçimini arıcılık yaparak sağlıyor. Rivayete göre, Osmanlı padişahları bu balı özel olarak kendileri için tercih ediyor ve bu nedenle satışını ferman çıkarıp yasaklıyormuş.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenliği bırakıp arıcılığa başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir