Oktay Candemir TİP tartışmalarını yazdı: TİPİ-TİP Ahmet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2000’li yılların ortalarında İstanbul’da DİHA muhabiriyken tanıdım Ahmet Şık’ı… Galatasaray meydanında uzun uzun sohbet etmiştik. Bana Sosyalist olduğunu anlatmıştı, ben de kendisine Yurtsever olduğumu söylemiştim. Ama o bunu yanlış anlamış; “ Hepimiz Yurtseveriz Oktay” demişti.

Bir keresinde Gazi mahallesine eylem takip etmeye gitmiş, polis olay yerine geldiğinde; “ Bana bu kadar foto yeter, ben kaçar.” Diyerek tabanları yağladığını dün gibi hatırlıyorum.

Sonra 2010’lu yılların başında o Ergenekon’dan, ben KCK’den tutuklandım. O Silivri’de kankası Nedim Şener ile biz ise Kandıra’da yatıyorduk.

Ahmet Şık’ın tanımadığı Yurtseverler ve onun ifadesiyle Kürt faşistleri onun da aralarında bulunduğu yüzlerce gazeteci için sokakta, mahallede her yerde eylem halindeydi. Joplandılar, gözaltına alındılar.

Tahliye olur olmaz Silivri cezaevinin kapısında cesur açıklamalar yaptı. “ Katil devlet” dedi, “ KCK operasyonları kumpastır” dedi.

Onların cezaevinden çıkması için eylem yapan ve her türlü zorluğu yaşayan Kürtler, bununla yetinmedi, gün geldi Ahmet Şık’ı partisinden milletvekili yaptı.

Tereddütlerimiz vardı ama biz Ahmetleri hep çok sevmiştik. Ahmed Arif, Ahmed Kaya, Ahmed Türk, Ahmed Altan… Bir Ahmed’imiz daha olsun istemiştik.

Bir gün bu konuda ki endişelerimi sosyal medya üzerinden dile getirdim. Yakın çevremizden Kürt bir arkadaşımız altına şu yorumu yazdı: “ Haddini bil, Ahmet Şık’ı eleştirmek senin haddine mi?”

Ahmet Şık milletvekili olduktan sonra dokunulmazlıkların kaldırıldığı ve HDP’nin kapatılmasının gündeme geldiği günlerde çeşitli gerekçelerle HDP’den ayrıldığını açıkladı. İşte o an aklıma Gazi mahallesinde eylemi takip ettiğimiz sırada polis gelir gelmez olay yerini süratle terk eden gazeteci Ahmet Şık geldi aklıma.

Yaptığı konuşmaya bakar mısınız hele, “ Türk faşistleri yetmiyor, bir de Kürt faşistleriyle uğraşamam” diyor. Özgürlük mücadelesi veren Kürtleri, Türk faşistler ile aynı kefeye koyuyor. Bana ‘Sosyalistim’ demişti ama bu konuşmasından anladım ki; Ahmet Şık’ın sosyalizm ile de ilgisi yokmuş.

‘Demirtaş’ı çıkar HDP’den bir şey kalmaz’ sözleriyle de Kürtlerin yürüttüğü hak mücadelesinden ne kadar bihaber olduğunu ortaya koyuyor. 50 yıllık Kürt hak mücadelesini Demirtaş’tan ibaret zannediyor.

Burada da HDP’yi AKP ile aynı kefeye koyuyor ve Demirtaş’ın Kürt siyasetindeki varlığını Erdoğan’ın tek adamlığına benzetiyor.

Yazık ettin Ahmet, hem kendine, hem de sana güvenenlere!

Artık nereye gidersen git, gözümüz seni görmesin Ahmet!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir TİP tartışmalarını yazdı: TİPİ-TİP Ahmet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    30 Nisan 2023, 18:37

    Yüreğıne sağlık.Amet şıkı şık olmayan yanlarıylan çok iyi anlatınızŞık çırkınleşsede bence iyi bır işyapmış oldu.
    Böyle çıkışlar ancak biz kürtlerın aklını başına getırır ve dostu tüşmanı dahada iyi görmüş oluruz.
    Düşmını Bavu kalan nabın dostı lavan .ı bir kez daha ispatlamış oldu.

    Cevapla
  2. Avatar

    Bu insanların sosyalist’likleri işleri bitene kadar çok gördük yurt dışında yaşıyorum kaçak yollarla geldim.
    Para için gelen çok gerçek anlamda para için gelen Kürt’ler birde siyasi veya yurtsever oldukları yada PKK ile mücadelede oldukları için. Simdi net olmak gerekir öyle insanımız var ki bunu bile kendine çıkar olarak görüyor senin olanı alıp burda oturum alıyor üstüne para kazanınca yurtseverlik bitiyor akşama kadar türk ler şöyle kötü Türkler hep Kürtleri ezdi şimdi ise onların yanında çalışınca da adam senin hakkını yemiyor insandır falan filan

    Cevapla