Oktay Candemir yazdı: ASGARİ VESAYET

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret 4.253 TL oldu, Reis müjdeyi verdi, şen ola Devlet Bahçeli şen ola…

Eskiden askeri bir ülke iken AKP ile birlikte asgari bir ülkeye dönüştük iyi mi?

Askeri vesayet bitti, asgari vesayet başladı.

Bu yüzden yurdum insanının bazısının kafası karışıyor; asgari ücreti askeri ücret olarak biliyor.

Herkes yüzde 50 filan diyor ama bakmayın siz; ülkede toplasan 50 kişi var ve onların sözünün üstüne söz söylenmiyor. Hele bir de Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol beşli çete diyorlar, onlar ne derse o oluyor.

Asgari özgürlük, asgari parlamento, asgari adalet, asgari demokrasi, asgari düşünce, asgari eğitim, asgari sağlık, asgari kütüphane, asgari orman, asgari tarımcılık, asgari sanat, asgari bilim, asgari gelişmişlik…

Bunun karşısında ise azami cezaevi, azami yolsuzluk, azami trafik, azami tutuklama, azami kadın cinayeti, azami kayyum, azami güvenlik!

İtirazımız sadece asgari ücrete değil, asgari bırakıldığımız her şeye olmalı!

Cumhurbaşkanı Bakara süresinden bir ayetle söyledi ya; “Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de ‘Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele’

Madem öyle; asgari ücrete neden zam yapıldı valla onu da anlamadım. Bir şey diyeceğim şimdi ama günaha girmekten korkarım, ben söylemeden siz anladınız onu!

Asgari ücret zammı denilince aklıma Üstat Aziz Nesin’in zam hikâyesi geldi.

Memleketin birinde zaruri ihtiyaçlara yüzde 10 zam yapılınca, vatandaş sokaklara dökülüp protestolara başlamış. Durumu padişaha iletmişler, ‘Zammı yüzde 50’ye çıkarın’ talimatını vermiş. Zam yüzde 50’ye çıkınca protestolar daha da artmış. Gelip padişaha durumu arz etmişler. Padişah, ‘Şimdi gidin halka padişahımız yüzde 50 zammı, yüzde 20’ye indirdi açıklamasını yapın’ demiş. Bu açıklama üzerine protestocular, ‘Padişahım çok yaşa’ diye bağırıp alkışlamaya başlamışlar.

Asgari ücret zammı tam da böyle bir şey oldu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle açlık sınırı 8 bin TL’ye dayanmışken adamlar toplumu 4.253’e razı ettiler.

Ağlanacak halimize güler olduk.

Asgariye kanat etmezsen çoğu bulamazsın, şükür edin biraz(!)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: ASGARİ VESAYET

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir