Patnos Belediyesi’nin ‘yardımlarına el konuldu’ haberine resmî kurumlardan açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’nın Patnos Belediyesi’nin topladığı yardımlara el konulduğuna dair basına yansıyan haberlere ilişkin İlçe kaymakamı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi.

“HDP’li Ağrı Patnos Belediyesi’nin Deprem Bölgesine Ulaştırmaya Çalıştığı Yardım Aracına Kaymakamlık Tarafından El Konuldu” haberleriyle ilgili açıklamalarda bulunan 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, haberin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Patnos’ta da deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımlar toplanmıştır. Patnos Belediyesi’nde toplanan yardımların yüklendiği bir aracın; trafik sigortası, muayenesi ve plakası bulunmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca ilgili araç, uzun yol kış şartlarına da elverişli olmayışı sebebiyle Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve beraberindekilerin kendi rızasıyla, kaymakamlığın yardım toplama alanına teslim edilmiştir. Bahse konu yardımlar, yardım toplama tırlarına yüklenerek AFAD tarafından Ağrı’daki AFAD Yardım Toplama Merkezi’ne sevk edilmiştir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde kaymakamlığın yardım malzemelerine el koyduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.” 

Benzer açıklamalarda bulunan Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar ise, toplanan yardımın belediye başkanın kendi rızasıyla teslim ettiğine dikkat çekti. Çankaya şunları kaydetti:

“Deprem sonrası ilçemizde Patnos Belediyesinde de yardımlar toplanmış, toplanan bu yardımlar kendi araçlarının trafik sigortası, araç muayenesi, araç plakası olmaması ve aracın uzun yol kış şartlarına elverişsizliği nedeniyle kaymakamlık yardım toplama alanına Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve beraberindekilerin kendi rızası ile teslim edilmiştir. Bahse konu yardım malzemeleri tasniflenip yardım toplama tırlarına yüklenerek AFAD tarafından Ağrı İlimizin afet bölgesinde ilişkilendirildiği AFAD Yardım Toplama Merkezine sevk edilmiştir. Bu kapsamda bazı sosyal mecralarda paylaşıldığı üzere herhangi bir yardım malzemesine kaymakamlığımız tarafından el konulması söz konusu değildir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos Belediyesi’nin ‘yardımlarına el konuldu’ haberine resmî kurumlardan açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir