Red Bull yetkilisinden ırkçı meil: 80 il’e gidin ama Hakkari’ye değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Redbull’dan bir yetkili, Hakkâri’ye gitmek isteyen dünyaca ünlü bir dağcıya mail göndererek, “Türkiye’de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri” ifadelerini kullandı.

Red Bull’un Türkiye’deki bir yetkilisi, Hakkâri’ye gitmek ve video çekerek kentin tanıtımını yapmak isteyen dünyaca ünlü bir dağcıya mail göndererek, “Türkiye’de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri” dedi.

‘Zor durumlardan daha ciddi riskler içeriyor’

Gazete Duvarda yer alan habere göre, Red Bull yetkilisinin, Hakkâri’ye gitmek isteyen sporcuya gönderdiği mail şöyle: “Merhaba Bene, planlarda değişiklik olur olmaz bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Fabi’nin daha önce Türkiye’nin doğu bölgelerinde bulunduğunu biliyoruz ve ne yazık ki ancak içerik yayınlandığında haberdar olduk. Bu yüzden bize önceden haber verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederiz. Bu içeriği, bu sezon boyunca Wintersports iletişimimizde de kullanmak istiyoruz. Öte yandan, bu konuşmada daha açık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hakkâri ili, terör olayları nedeniyle 2-3 yıl öncesine kadar “olağanüstü hal” denilen bir yerdi. Üstüne üstlük, şehir Irak ve Suriye sınırları arasında yer alıyor, bu nedenle bölge “zor” durumlardan daha ciddi riskler içeriyor.

‘Geri kalan 80 şehir için bu e-postaya atlamazdım’

Sporcumuz ve yapım ekibi güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilir. Red Bull ailesinin bir parçası ve Türkiye vatandaşı olarak 1-2 hafta orada kalmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Maalesef son ziyaretleri ile kıyaslayabileceğiniz bir ilçe değil (Erzincan vb.). Türkiye’nin en uzak lokasyonu ve bölge ekiplerimiz ile değil, sadece yerel bir dağıtım ortağı ile erişimimiz var. Türkiye’de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri. Geri kalan 80 şehir için bu e-postaya atlamazdım. Red Bull Türkiye olarak devlet ve yerel yönetimlerle ilişkilerimiz en üst düzeyde olup sporcularımızın, katılımcılarımızın ve seyircilerimizin güvenliğini her zaman sağlamaktayız. Ancak bu kısa süre içerisinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını biz bile garanti edemeyiz. Bilgilerimizi aktarıp Fabi’ye Hakkâri’ye gitmemesini tavsiye ederseniz seviniriz. Bunun yerine, Türkiye’de eşsiz maceralar için en iyi yerleri bilen, yerel kış sporları meraklılarıyla kesinlikle tanışabiliriz. Ayrıca Türkiye’deki gündem taslağını da paylaşırsanız çok seviniriz, böylece ona gerekli desteği sağlayabiliriz, bizzat tanışabiliriz hatta onu dağlardaki etkinliklerimizden birine davet edebiliriz. Her şey gönlünce olsun!”

‘Bu hakkâri’ye bir hakarettir’

Hakkari Bölge Rehberi ve Dağcılık ve Kaya Antrenörü İskender Kahraman, maili ‘skandal’ ve ‘ırkçı’ olarak değerlendirdi. Kahraman, Hakkâri’yi tanıtmak için davet ettiği arkadaşına gönderilen yazıya şu sözlerle tepki gösterdi: “Dünyaca ünlü sporcu arkadaşlarım var. Hakkâri’yi tanıtmak için davet ediyorum. Bu da onlardan biri. Geçen sene davetimi kabul etti. Yüksekova’ya geldi. Coğrafyayı çok beğendi. Bir film çekmek istedi. Gelmiş şu an Antalya’da. Ama Red Bull yetkilisi bir mail atmış. 81 ilden gitmekten kaçınmanız gereken tek il Hakkâri’dir. Hakkari, Suriye sınırında olan tehlikeli bir yerdir. Ayrımcı, ırkçı, yalan yanlış bilgilerle adama yazmışlar. Hakkâri’ye gelmesinden vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu Hakkâri için bir hakarettir.

‘Derhal özür dilemeleri gerekiyor’

Türkiye Hakkâri’yi kapsamıyor mu? 80 ilden hangisine giderseniz gidin size imkan sağlarız ama Hakkâri’ye gitmeyin diye bir şey olamaz. Arkadaş yine gelmeye çalışacağını söyledi bana. Hakkâri’yi turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Şu an Antalya’da, Hakkâri’yi beğenmiş, ısrarla geleceğim diyor. Hakkari’de film çekmek istiyor. Red Bull’un reklamlarını yaptığı için Red Bull ekonomik olarak destekliyor. Ama buraya geleceğini öğrendiği için Red Bull ona mail atmış, Hakkâri’ye gitmesi halinde desteklemeyeceğini söylemiş. Skandal bir yazı. Ben bunu ırkçı, ayrımcı ve cehalet olarak değerlendiriyorum. Derhal özür dilemeleri gerekir. Ne demek bu?”

Konuyla ilgili Red Bull Türkiye ofisini aradık ancak yanıt alamadık.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Red Bull yetkilisinden ırkçı meil: 80 il’e gidin ama Hakkari’ye değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir