Rojhilat ve İran kentlerinde genel grev sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rojhilat ve İran kentlerinde rejime karşı protestolar devam ederken, genel grev çağrısı üzerine kepenkler açılmadı, okullara gidilmedi. 

Jîna Emînî’nin İran rejim güçlerince katledilmesinin ardından İran ve Rojhilat kentlerinde iki ayı aşkın süredir halk protestoları “Jin jiyan azadî” sloganı ile devam ediyor. Rejim güçlerinin halka saldırıp yüzlerce insanı katletmesine rağmen halk alanları terk etmiyor, daha büyük protesto eylemleri gerçekleştiriliyor. 

İran rejimi, protestoları bastırmak için başta Mahabad olmak üzere Rojhilat’ın birçok kentine asker konuşlandırdı. Rojhilat’ın birçok kentinde de İran rejim güçleri halka saldırdı. Sine’de de öğrencilerin düzenlediği protesto gösterilerinde İran rejim güçlerinin doğrudan ateş açması sonucu birçok öğrenci yaralandı. Saldırılara rağmen “Jin jiyan azadî” sloganları atan halk alanlardan çekilmedi. 

Kepenkler açılmadı

Sine’de öğrencilerin yanı sıra üniversite öğretmenleri de grev yaparak eylemlere katıldı. Bane kentinde de çok sayıda esnaf grev kararı alarak kepenk kapattı.

Halka ateş açıldı

Mahabad ve Bokan’da sokaklara çıkan halk ve rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Rejim güçleri, halka doğrudan ateş açtı. Her iki kentte de birçok kişi yaralandı, onlarca kişi de gözaltına alındı.

Aynı zamanda Loristan eyaletinin Xuremawa kentinde de binlerce yurttaşın katılımıyla rejim güçleri tarafından katledilen bir kişinin cenaze töreni yapıldı. Cenaze töreninde rejime öfke yağdı.

İran’da öğrencilerden eylem

İran’da da özellikle üniversitelerde eylemler devam ederken, öğrenciler Rojhilat’ta eylemcilere dayanışma ve destek mesajları verdi. (JİNNEWS)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rojhilat ve İran kentlerinde genel grev sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir