Saadet Partisi’nin bu haftaki gündemi: İmar Barışı ve Yaşanan Mağduriyetler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta “İmar Barışı ve Yaşanan Mağduriyetler!” başlığı altında tartışmalar yürütülecek.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı her hafta gündeme ve Van’ın gündemine dair bir konu başlığı altında bir araya gelmeye devam ediyor. SP bu haftada Van’da “İmar Barışı ve Yaşanan Mağduriyetler!” başlığı altında bir araya gelecek. SP Van İl Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘İmar Affı’, kamuoyunda ise ‘İmar Barışı’ olarak bilinen yasanın ülke genelinde ve Van’da birçok mağdurları olduğuna dikkat çekti.

Van SP İl Başkanı Özay İlhan, İmar barışı nedeniyle mağdur olan birçok vatandaşın zaman zaman partilerine gelerek sorunlarını kendileriyle paylaştığına vurgu yaptı. İlhan, “Çıkarılan İmar Barışı yasasıyla adeta İmar Barışı Mağdurları oluşturulmuştur. İmar Barışı mağdurlarının sorunlarının çözülmesi için bazı önerilerimiz vardır” dedi.

İlhan önerilerini şu şekilde sıraladı:

“* Alınan her Yapı Kayıt Belgesinin geçerli sayılması için yeni bir ödeme miktarı belirlenebilir, ödemesini yapanın belgesi aktif hale getirilir.

* Başvuru yapmış ama ödeme yapmayanlar hakkını kullanabilir, başvuru yapmamış kişiler başvuru yapabilmelidir.

* Her nerede olursa olsun tüm yapılar imar durumu kayıt altına alınmalı gerekirse cins değişikliği zorunluluğu getirilebilir.

* Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra Zemin Tespit Tutanağı Basit Röleve ve Görünüşlerle ilgili meslek erbapları tarafından çizilip ilgili kayıtlar yapılmalıdır.

* İnşaat maliyetlerinin günden güne arttığı günümüzde daha önceden yapılmış olan yapılarla ilgili olarak uzman ekiplerle tespitler yapılıp imar barışından doğan mağduriyetler giderilmelidir.”

İlhan son olarak, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ülkemizde birçok alanda oluşan önemli mağduriyetlerden birisi olan imar barışı mağduriyetinin biran evvel çözülmesi hususunda yetkili makamlara çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi’nin bu haftaki gündemi: İmar Barışı ve Yaşanan Mağduriyetler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    23 Ekim 2023, 13:50

    […] Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu haftaki gündeminde ‘Filistin’e dönük saldırıları’ alırken, yaşanan saldırılara karşı hazırladığı ‘Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı. […]

    Cevapla