Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞanoWan Tiyatro Festivali’nin son oyunu yoğun ilgiyle sahnelendi. Oyunun sonunda oyuncular sahneye İran’da  “ahlak polisi” tarafından katledilen Mahsa Amini’nin fotoğrafının olduğu tablo ile geldi.

ŞanoWan tarafından 23 Eylül’de “Ew roj wê hile, ew bihar wê bê” şiarıyla başlattığı tiyatro festivalinin son oyunu sahnelendi. Festivalin  kapanışı “Haylo Dîsa Tevlîhev Bû” oyunu ile yapıldı. Yoğun izleyici kitlesi tarafından takip edilen tiyatro festivali, büyük beğeni topladı.

Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu - tiyatro festivali van 10

Fransız yazar Claude Magnier’in “Eyvah! Yine karıştı” eserinin uyarlandığı “Haylo Dîsa Tevlîhev Bû” oyunu, çevirisini Dilawer Zeraq, yönetmenliğini ise Nazmi Kahraman yapıyor. Sahnelenen oyun tiyatro severleri kırdı geçirdi. Oyun, zengin bir fabrikatörün yanında çalışanlar tarafından dolandırılmasını eğlenceli bir dille anlatırken, oyuncuların büyük çoğunlukla oyunda Behdinan Kürtçesi kullanması ise farklı bir renk kattı.

Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu - tiyatro festivali van 2

Oyunun sonunda oyuncu kadrosu sahneye çıktı. Oyuncular beraberinde İran’da “ahlak polisi” tarafından katledilen Jina Mahsa Amini, fotoğrafının olduğu tabloyu getirdi. Burada konuşan Şanowan oyuncusu Perinaz Delazy, “Festivalin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu festivalimizi katledilen Mahsa Amini’ye atfediyoruz. Bizi yalnız bırakmayan izleyicilerimiz de sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu - tiyatro festivali van 4

Oyun bitiminde seyirciler sık sık, “Jin jîyan azadî” sloganı attı.

Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu - tiyatro festivali van 8

Kamera-Montaj-Haber: Dıldar Güler

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanowan festivali yoğun ilgi ve beğeniyle son buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir