Selvi Kılıçdaroğlu Vanlı kadınlarla buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Beslenme Saati’ projesinin bir sonraki durağı Van oldu. Programda konuşan 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonuda bir devlet projesi haline getirmektir” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki her çocuğun en az bir öğün sağlıklı gıdaya erişebilmesi için hayata geçirdiği ‘Beslenme Saati’ projesi Türkiye’nin çeşitli illerine dağılıyor. Uygulama kapsamında toplamda bin 349 çocuğun beslenme çantaları Beylikdüzü Mutfak ’ta hazırlanıyor. 5 ile 14 yaş arası çocukların günlük alması gereken kalori miktarının 500 ila 700 kalorisini karşılayan öğünler için diyetisyen ve gıda mühendislerinin de onayları alınıyor. Ebeveynler, belediyenin kurumsal logosunun bulunmadığı çantaları, on mahallede oluşturulan 16 ayrı dağıtım noktasından ücretsiz teslim alarak çocuklarına ulaştırıyor. 2022 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne dek toplamda 172 bin 613 öğün çocuklara ulaştırıldı. Çocukların sağlık beslenmesini esas alan projenin bir sonraki durağı Van oldu.

Selvi Kılıçdaroğlu Vanlı kadınlarla buluştu - chp kilicdaroglu esi kahvalti etkinligi 1

‘Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil’

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen bir dizi programa katılmak üzere kente gelen Selvi Kılıçdaroğlu’nu Van Ferit Melen Havalimanında kadınlar karşıladı. Edremit İlçesi’nde bir restoranta aileler ve çocuklarla kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, coşkulu kalabalık karşısında çok mutlu olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “Kadınlarımıza her zaman güvenmişim, güvenmeye de devam edeceğim. Van’a geldiğim için çok mutluyum. Bu projeyle amaç sadece çocukların sağlıklı gıdaya ulaşması değil. Tabi önceliğimiz bu ama bu gıdaya herkesin eşit oranda ulaşması asıl önemli olan. Başkanımızın da dediği gibi yoksullukta değil, zenginlikte çocukları eşitlememiz gerekiyor. Amacımız bu. Bu beslenme saati sadece çocukları değil aileleri, anneleri de ilgilendiriyor. Çünkü hepsi birbirine bağlantılı olan konular. Bunların temelinde de ücret eşitsizliği, herkesin hakkını hak ettiği şekilde alamama, erişememe var. Bu da eğitimde eşitsizliği yaratıyor. Umarım en kısa sürede bu olacaktır. Bundan umutluyum. Gelecek daha güzel olacak buna inanıyorum” dedi.

‘Yoksulluk bazı çocuklara öğün atlatıyor’

Beslenme Saati uygulamasının, yerelin imkanlarıyla yapılmış bir sosyal adalet projesi olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Ben sosyal medyadan bir paylaşım görmüştüm, çok etkilenmiştim o paylaşımdan. 10 yaşında Zonguldaklı bir çocuk gitar çalıp, para topluyordu oradaki insanlardan. Çocuğa soruyorlar ‘hayalin ne’ diye. Çocuk 2023 Türkiye’sinde hayali olarak mutfağımızda daha fazla yiyecek olsun istiyor. Eğer biz 2023 Türkiye’sinde bu çocuklara bu hayali kurduruyorsak oturup düşünmemiz lazım. 13.Cumhurbaşkanımızın yöneteceği Türkiye’de inşallah adil, adaletli ve hakkaniyetli bir düzen kuracağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.

‘Çocuklarımız için inşallah aydınlık bir gelecekte buluşacağız’

Her ailenin kendine yetebilen bir ekonomik düzeni olması için çalışacaklarını da aktaran belediye başkanı Çalık, “Devletin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir verisini paylaşmak istiyorum. Yaklaşık Türkiye’de 10 milyon çocuk ilk ve orta öğretim kademesinde. Bu çocuklarımızın yaklaşık yüzde 25’i yani 2,5 milyon çocuk şartlı yardım eğitimiyle okula gidiyor. Nedir bu şartlı yardım eğitimi? Hiçbir güvencesi olmayan ailelere verilen destek demek. Bu destek aslında 90 lira ile 150 lira arasında. Bu da 1 aylık. İnşallah bizim iktidarımızda hiçbir ailenin bu tür desteklere ihtiyaç duymayacağı bir düzeni kurmak zorundayız. Her ailenin kendine yetebilen bir ekonomik düzeni kurması gerekir. Biz evlatlarımızın kendine olan özgüven ile yetişmelerini istiyoruz. Hiçbir çocuğun kaderi asla ve asla yoksulluk olamaz. Hiçbir çocuk da bizim iktidarımızda yatağa kesinlikle aç girmeyecek. Bunu sözünü size vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

 Engelli Ressam’dan Kılıçdaroğlu çiftine hediye

Konuşmaların ardından engelli ressam Vedat Kiyat, kara kalemle çizdiği Kılıçdaroğlu çiftine ait resmi Selvi Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Beylikdüzü Belediyesi tarafından ise çocuklara hediyeler dağıtılarak program son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Selvi Kılıçdaroğlu Vanlı kadınlarla buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir