Siyasetin bulaştığı Vanspor İstanbul’da hayal kırıklığına uğradı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li iş insanların başa geçmesinden sonra toplumun sırt döndüğü Vanspor’un ilkini Van’da, 2.’sini Ankara’da ve 3.’sünü İstanbul’da yaptığı ‘Destek ve Dayanışma Gecesine’ yine katılım olmadı.

Spor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın Van Valisi ile yaptığı görüşmeden sonra istifa ettiği VanSpor’da bütün girişimlere rağmen iş çevreleri ve toplumda destek bulamıyor. Avcı’nın istifasından sonra AKP’li iş insanların başa geldiği spor kulübünde bütün girişimlere rağmen maddi destek bulamıyor. Bitexen Vanspor Futbol Kulübü’nün ilkini Van’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yaptığı destek gecesinin 3.’sü İstanbul’da yapıldı. Avcılar’daki bir otelde yapılan destek gecesine katılım yok denecek kadar azdı.

Siyasetin bulaştığı Vanspor İstanbul'da hayal kırıklığına uğradı! - Suleyman soulu 1

Hüsranla sonuçlandı


Wan Haberin geçtiği bilgilere göre, Vanspor FK yönetiminin büyük bir heyecan ve emek ile yaptığı İstanbul’daki destek gecesi hüsranla sonuçlandı.Van Dernekler Fedarasyonu, Van Vakfı, VİŞAD gibi STK‘larında katıldığı gecede Vanspor’a sadece ’78 Bin TL’ para toplandı. Geceye katılan taraftarlar, Van Dernekler Fedarasyonu Başkanı Fatih Yağız, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve VİŞAD Genel Başkanı Fetullah Kardaş’ın yaptıkları eleştiri konuşmalar sonrası salondan ayrılırken, gece büyük hayal kırklığı yarattı.


Toplanan para gece yemeğine yetmedi


Yaklaşık 400 bin Vanlının yaşadığı ve en büyük iş insanların bulunduğu kent olan İstanbul’daki yardım gecesinde toplanan bağış, yemekli organizasyonun ödemesine bile yetmedi. Gece sonrası salonda paylaşılan fotolarda ise sadece takım yöneticilerin bulunması ise dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Van Spor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran’da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. VanSpor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasından sonra VanSpor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik de görevinden istifa etmişti. İstifalardan sonra ilk olarak daha önce AKP’de İpekyolu İlçe Başkanı olan Yavuz Kuşan göreve gelirken, Kuşan’dan sonra yapılan kongrede ise AKP yönetiminde yer alan ve AKP’ye yakın olan isimler görevi devralmıştı. Yapılan siyasi müdahaleler ise kentte ciddi tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasetin bulaştığı Vanspor İstanbul’da hayal kırıklığına uğradı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir