Sosyal medyada hayvan satış ilanı ile 1 milyon liralık vurgun yaptılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iğdır’da sosyal paylaşım sitelerine hayvan satışı ile ilgili ilan vererek çok sayıda kişiyi 1 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 11 şüpheli gözaltına alındı.


DHA haberine göre, Kentte, 11 şüpheli, değerinden daha düşük fiyatlarla koyun ve tosun satılacağını belirten ilanları sosyal paylaşım sitelerinden paylaştı. İlanı gören çok sayıda kişi, hayvan alışverişi için kente geldi. Gelen kişileri, kendilerine ait olmayan besi çiftliklerinde gezdiren şüpheliler, anlaştıktan sonra paraları hesaplarına yatırmalarını daha sonra ise hayvanların teslim edileceğini söyledi. Fakat şüpheliler, alıcıların gönderdiği paraya rağmen hayvanları teslim etmedi.


Şikayetlerin ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alıcıların yaklaşık 1 milyon lirasını dolandıran şüphelileri yakalamak için 7 Şubat’ta operasyon düzenledi. Baskında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye çıkarılan 8 kişiden 2’si de savcılık sonrası serbest kaldı. Mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 2’si tutuklandı, 2’sine ev hapsi verildi, 2’sine de yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartı uygulandı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal medyada hayvan satış ilanı ile 1 milyon liralık vurgun yaptılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir