Sudan’da çatışmalar sürüyor: ABD diplomatik çalışmaları askıya aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatışmaların devam ettiği Sudan’da ABD diplomatik çalışmaları askıya aldı, Irak ise elçilik çalışanlarını tahliye etti. 

Sudan’da ordu ve Hızlı Devlet Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmalar artarak devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Sudan’da çatışmaların artması üzerine Hartum Büyükelçiliği’ndeki diplomatik operasyonları askıya aldıklarını ve tüm diplomatik personeli tahliye ettiklerini açıkladı.

Blinken yaptığı yazılı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan’ın Hartum kentindeki büyükelçiliğimizdeki faaliyetleri geçici olarak askıya aldığını ve tüm ABD personelini ve güvenliği sorumluluğumuz altındaki aile üyelerini güvenli bir şekilde tahliye ettiğini duyurdu. Büyükelçiliğimizdeki faaliyetleri askıya almak her zaman zor bir karardır ancak personelimizin güvenliği benim öncelikli sorumluluğumdur” dedi.

Sudan’da çatışmaların taraflarına bayram için acilen ateşkesi uzatmaları çağrısında bulunan Blinken, taraflara sivillerin korunması ve uluslararası insani hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini hatırlattıklarını kaydetti.

Vatandaşlara çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sudan için yeni bir seyahat uyarısı yayınlayarak vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmemeleri, orada bulunan ABD vatandaşlarının ise ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Irak çalışanlarını tahliye etti

Irak Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehmed Sehaf yaptığı bir açıklamayla, Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Irak Büyükelçiliği’ndeki tüm diplomatik personelleri başarıyla tahliye ettiklerini duyurdu.

Sudan ordusu, başkent Hartum’daki çatışmalar ikinci haftasına girerken ülkedeki bazı yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesine başlandığını duyurmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sudan’da çatışmalar sürüyor: ABD diplomatik çalışmaları askıya aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir