Tamir ustası Nazime Curga: Müşteriler tamir için bıraktığı elektronik aletleri aylardır alamıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Dere Mahallesi’nde yaşayan ve 15 yıldır, elektronik ev aletlerinin tamiriyle geçimini sağlayan Nazime Curga, deneyimlerini Serhat News’e aktardı.

Van’da yaşayan beş çocuk annesi 49 yaşındaki Nazime Curga, evinde bozulan ev aletlerini tamir etmekle başladığı ustalık yolculuğunda 15’inci yılını tamamlıyor. Çoğunlukla kendi mahallesi ve civar mahallelerde tanınan Curga, kendi evinde yaptığı tamiratlarla çıraklık dönemini tamamladıktan sonra evinin yakınlarında küçük bir tamir dükkânı açıyor.

Sabahın erken saatlerinde güne başlayan Curga, öncelikle dükkânını açıyor ve o gün için gelen bozuk aletleri teslim alıyor. Henüz aletleri tamir etmeye başlamadan evine tekrar dönerek çocuklarını okula gönderiyor ve ardından evdeki işlerini tamamlayarak dükkâna, işinin başına geçiyor. Müşterilerinin erken saatlerde getirdiği bozuk aletleri tamir ederken yeni gelen aletleri de teslim alıyor.

Dükkânını açtığı günden bugüne erkek müşterilerin ilginç tepkilerine maruz kaldığını belirten Curga, “Genelde erkek müşteriler, benim usta olduğuma bir türlü inanamıyor,” diyor. Fakat zaman içinde Curga’nın, bu işi yapabildiğini gören çoğunluğu erkeklerden oluşan müşteriler, sıklıkla bu küçük tamir dükkânını ziyaret ediyor.

Tamir ustası Nazime Curga: Müşteriler tamir için bıraktığı elektronik aletleri aylardır alamıyor - MVI 0615.MP4.00 00 04 17.Still001
Nazime Curga

Bu işi yaptığı ilk yıllarda aile bütçesine ve evin geçimine büyük katkılar sağlayan Curga, ekonomik krizin başlamasıyla birlikte işlerinin durduğunu söylüyor. Yapılan son zamlar nedeniyle tamiratta gerekli olan malzemeleri alamadığını ise şu sözlerle ifade ediyor: “Tamirat yapmak için birçok malzemeye ihtiyaç duyuyorum. Örneğin elektrik süpürgesi motoru zamlardan önce 45 TL iken şu anda 85 TL civarında satılıyor. Rezidans, çamaşır makinesi motoru ve kömürü gibi sıklıkla aldığım malzemelerde de durum aynı.”

Ekonomik kriz ve zamlardan etkilenen Curga, evinin giderlerini karşılamakta zorlandığını ifade ederek aynı durumu müşterilerinin de yaşadığını belirtiyor. Müşterilerin tamir için bıraktığı elektronik aletleri aylardır alamadığını söylüyor. İşine devam edebilmesi için ise zamlarla ilgili bir düzenleme talep ediyor.

Haber / Fotoğraf: Zelal Sahidenur Sari

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tamir ustası Nazime Curga: Müşteriler tamir için bıraktığı elektronik aletleri aylardır alamıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir